Chinees Hardsteen 80×80 of 60×60?

Afgelopen maand kregen wij weer veel vragen over Chinees hardsteen 80×80. Wij proberen onze klanten altijd zo goed mogelijk te helpen en adviseren. Lees daarom hieronder meer over Chinees hardsteen 80×80 en de reden waarom wij liever 60x60x3 verkopen voor uw terras.

Waarom 60x60x3

Vdh-vd.nl verkoopt Chinees hardsteen buitentegels van 60x60x3. Hier hebben wij een goede reden voor. Chinees hardsteen van 80×80 (of groter) heeft de eigenschap sneller te scheuren of te breken. Doordat de overspanning bij deze maten erg groot is, kan een kleine oneffenheid in de ondergrond soms al voldoende zijn om de tegel te laten breken. Bij Chinees hardsteen 60x60x3 is deze overspanning een stuk kleiner. Hierdoor zijn deze hardsteen tegels veel minder gevoelig voor breuk.

Stabiliseren

Naast dat onze Chinees hardsteen 60x60x3 minder gevoelig is voor breuk dan Chinees hardsteen 80×80 of groter, raden wij onze klanten toch aan de ondergrond te stabiliseren. Door uw Chinees hardsteen in het gestabiliseerde zand te leggen wordt het niet alleen minder kwetsbaar. Ook heeft U op deze manier minder last van verzakking. In ons stappenplan op deze website kunt U overigens precies zien hoe U een goed terras maakt.

Onderhoud van uw Chinees hardsteen terras

Als U heeft gekozen voor Chinees hardsteen voor uw terras, dan kunt U de kwaliteit van uw hardsteen ook op peil houden door deze goed te behandelen. Als U aan het begin van de zomer uw terras reinigt met een zuurvrije grondreiniger en daarna behandelt met boenzeep, dan voedt U de steen met natuurlijke grondstoffen die de stenen in goede conditie houden. Door op deze manier het uitdrogen van uw hardsteen tegen te gaan, heeft U ook minder kans op breuk.