Chinees hardsteen leggen

Zelf uw Chinees hardsteen vloer of terras leggen?

Veel mensen denken dat het leggen van een hardsteen vloer of terras onbegonnen werk is om zelf te doen. Toch is dit in veel gevallen helemaal niet het geval. Sterker nog, in de meeste gevallen is dit prima te doen.

Een Chinees hardsteen vloer leggen

Wanneer u zelf uw Chinees hardsteen vloer wilt gaan leggen zijn er een paar dingen waar u op moet letten.

1. Is de ondervloer waar de Chinees hardsteen tegels op moeten komen te liggen vlak?

Is het antwoord op deze vraag ja, dan kunt u er vanuit gaan dat de tegelvloer prima zelf te leggen is. Goedkoophardsteen.nl verkoopt alle lijm, voeg en onderhoudsproducten die u nodig heeft om dit project tot een goed eind te brengen.

Is het antwoord op deze vraag nee, dan zou het zo kunnen zijn dat de ondervloer uitgevlakt moet worden. Een andere optie is, de tegels in de specie plaatsen. In beide gevallen dient dit professioneel te gebeuren. U kunt hier in veel gevallen beter een expert bij halen.

2. Gaat u gebruik maken van vloerverwarming?

Is het antwoord op deze vraag ja, dan dient u een lijm / mortel te gebruiken voor het verlijmen van de Chinees hardsteen tegels die bestand is tegen het krimpen en uitzetten van de vloer bij temperatuur wisselingen. Goedkoophardsteen.nl verkoopt alleen hoogwaardige, professionele producten die geschikt zijn voor binnen, buiten en voor vloeren met vloerverwarming.

Is het antwoord op deze vraag nee, dan hoeft u geen speciale lijm voor te gebruiken. Echter alle “professionele” natuursteenlijm is gemaakt om temperatuurverschillen op te vangen.

Om u een handje te helpen hebben wij een handige handleiding voor u gemaakt.

Een Chinees hardsteen terras leggen

Wanneer u een Chinees hardsteen terras in het (gestabiliseerde) zand wilt gaan leggen is het handig om een stappenplan bij de hand te hebben. Goedkoophardsteen.nl heeft een handig stappenplan voor u. Volg simpelweg de stappen en u heeft in no time een schitterend Chinees hardsteen terras!

O ja. Mocht dit van toepassing zijn. Ook het plaatsen van Chinees hardsteen bandjes is hier in meegenomen. 🙂

Download het stappenplan voor een Schitterend Chinees hardsteen terras!

Mocht uw buiten terras bestaan uit beton. Dan kunt u hier gewoon op werken zoals op een binnenvloer. Het enige verschil met een binnenvloer is dat het terras wel iets af moet lopen, zodat het regenwater weg kan.