Chinees Hardsteen Tuintegels

Wanneer u een natuursteen tuintegel gaat kiezen voor uw tuin is het belangrijk de eigenschappen te weten van de natuursteen die u kiest.

Waarom Chinees Hardsteen Tuintegels?

Chinees hardsteen tuintegels zijn erg populair. Dit komt doordat de prijs / kwaliteit verhouding van deze tuintegels enorm goed is. Chinees hardsteen tuintegels worden 3 cm dik gemaakt i.v.m de vorstbestendigheid en de stabiliteit wanneer ze in uw tuin liggen. Chinees hardsteen heeft een mooie dichte structuur. Hierdoor zijn Chinees hardsteen tuintegels niet erg gevoelig voor aanslag en mos.

Chinees hardsteen tuintegels lijken erg veel op Belgisch hardsteen tuintegels. Toch zijn de Chinees hardsteen tuintegels vele malen goedkoper. Dit komt omdat de arbeidskosten in het land van herkomst erg verschillen.

Chinees hardsteen Tuintegels in het gebruik

Alle hardsteen (zo ook Chinees hardsteen) verkleurt bij buiten gebruik. Dit is ook helemaal niet erg. Sterker nog, kijk eens naar oude gebouwen en tuinen. Hoe ouder de hardsteen wordt hoe mooier zijn uitstraling. Zodra u uw Chinees hardsteen tuintegels heeft liggen begint dit proces. Door de zuren in de regen en de U.V. straling wordt de bewerkte toplaag van de hardsteen aangetast. Hierdoor ontstaat vergrijzing. De vergrijzing van de hardsteen doet echter niets af aan de kwaliteit van de steen. Deze blijft gelijk.

Chinees hardsteen tuintegels leggen

Chinees hardsteen tuintegels zijn gemakkelijk zelf te leggen. De tegels kunnen in het zand of gestabiliseerd zand worden gelegd. Wilt u zelf uw Chinees hardsteen tuintegels gaan leggen? Dan kunt u gratis een handleiding downloaden op onze website. Deze handleiding bestaat uit een handig stappenplan waarin u in een paar stappen een schitterend Chinees hardsteen terras kunt maken (het evt. plaatsen van Chinees hardsteen bandjes is ook meegenomen in deze handleiding).

Het onderhoud van Chinees hardsteen tuintegels

Wanneer u uw Chinees hardsteen tuintegels schoon gaat maken, kunt u dit het beste doen met een zuurvrije grondreiniger. Door een zuurvrije grondreiniger te gebruiken om uw Chinees hardsteen tuintegels schoon te maken, voorkomt u dat de tegels aangetast worden. Hardsteen kan namelijk niet tegen zuur! Na het reinigen van de Chinees hardsteen tuintegels kunt u de tuintegels het beste behandelen met een boenzeep. Boenzeep is een door plantaardige oliën gedragen zeep. Deze oliën voeden de natuursteen waardoor de steen beter bestand blijft tegen verkleuring en vuil. U vindt deze producten in onze webwinkel.