Wandtegels Witjes

Ambachtelijke witjes zijn bijzondere wandtegels. Witjes bestaan al sinds +/- 1600, maar worden dan ook nog steeds met dezelfde liefde gemaakt. De uitstraling van een witje is door de jaren ook niet veranderd. Deze wandtegels staan nog steeds bekend om hun bijzondere kleurschakeringen, spijkergaatjes en soms prachtige beschilderingen.

Waar worden deze wandtegels “Witjes” gebruikt

Wanneer u op zoek bent naar een witte tegel met uitstraling, dan zijn witjes natuurlijk een prachtig alternatief. Het is wel zo dat de echte oude witjes kwalitatief gezien niet meer geschikt zijn voor natte ruimtes. Deze tegels nemen simpelweg te veel vocht op. Hierdoor komen deze tegels vaak los van de lijm, of gaan ze kapot. Omdat wij onze Witjes op ambachtelijke wijze nieuw laten produceren, kunt u onze wantegels perfect gebruiken in de badkamer, douche of boven de keuken. Niet van oud te onderscheiden, maar kwalitatief top!

Witjes in de Keuken

Het verwerken van onze wandtegels “Witjes”

Het verwerken van witjes kan het beste gebeuren met een cement gebonden lijm. Wij adviseren hiervoor altijd de ArdalFlexmortel “wit”. Dit advies geven wij omdat pasta lijmen kunnen gaan schimmelen in vochtige ruimtes. Ook qua voeg adviseren wij een witte of grijze waterdichte wandvoeg van Ardal.

Het onderhouden van onze wandtegels “Witjes”

Onze ambachtelijke Witjes vragen weinig onderhoud van u. Deze wandtegels zijn zeer gemakkelijk schoon te maken met gewone (niet te agressieve) schoonmaakproducten. Wilt u hier meer over lezen? Kijk dan gerust even op onze speciale “Friese Witjes Onderhoud” pagina.