Hardsteen in de Tuin

Wij leveren prachtig blauw hardsteen. Een gesteente dat miljoenen jaren geleden is gevormd op ondiepe zeebodems. Soms is hiervan nog iets terug te vinden in de vorm van fossiele resten die in de tegels aanwezig zijn. Het is niet voor niets dat dit materiaal bij kastelen en herenhuizen werd toegepast in raamdorpels, deurdrempels, binnen- en buitenbevloering. Het is een mooi en duurzaam materiaal dat ook in uw tuin een visitekaartje kan zijn.

Welke dikte Chinees hardsteen

Als U Chinees hardsteen kiest voor in uw tuin, zijn er een aantal dingen waar U op moet letten. Als U de tegels in het zand / gestabiliseerd zand gaat leggen, dan dient U Chinees hardsteen van 3cm dik te gebruiken. Deze stenen zijn minder gevoelig voor breuk en vorst.

Gaat U chinees hardsteen in uw tuin leggen op een betonnen terras? Dan kunt U volstaan met 1,5cm dikke tegels. Doordat er geen vocht onder de tegel komt van een betonnen terras, kan er geen vocht in de onderzijde van de tegel trekken. Hierdoor heeft de steen geen last van vorst.

Zelf leggen

Wilt U zelf aan de gang in uw tuin? Wij hebben op onze website zowel voor het plaatsen van hardsteen in het zand / gestabiliseerd zand, als voor het leggen van hardsteen in de lijm / specie een handig stappen plan.

Zelf hardsteen leggen