Kalksteen Kalksteen vloeren en maatwerk bij Van den Heuvel & Van Duuren

Kalksteen

Van den Heuvel & van Duuren is specialist in natuursteen. Veel van onze natuursteen valt onder de categorie kalksteen. We spreken over een kalksteen wanneer een natuursteen een hoog gehalte aan kalk bevat.

Hieronder vindt u wat voorbeelden van onze vloeren die onder de categorie kalksteen vallen:

Belgisch Hardsteen

Belgisch Hardsteen is een prachtige grijs-/ antracietkleurige natuursteen die bekend staat om zijn fossielen. De afwerkingsmogelijkheden van dit materiaal zijn onbeperkt.

Belgisch Hardsteen - Kalksteen - Old Country Style

Vietnamese Hardsteen

De Vietnamese Hardsteen inmiddels bekend door zijn gelijkheden met Belgisch Hardsteen. Hoewel deze kalksteen wat minder fossielen bevat, is hij erg populair. Met name wanneer deze hardsteen verouderd wordt is het een goed en betaalbaar alternatief voor Belgisch Hardsteen.

Vietnamees Hardsteen - Kalksteen - Soft Finish

Marmer

Marmervloeren stralen stijl en klasse uit. Deze kalksteen vloeren worden veelal gezoet geleverd. Hierdoor krijgt de marmer een zeer chique karakter. In veel gevallen kunnen er traptreden, vensterbanken en dorpels in hetzelfde materiaal geleverd worden.

Crema Marfilsa Primera Gezoet Marmer - Kalksteen - Gezoet

Travertin

Travertin is er in verschillende afwerkingen en staat bekend om zijn open structuur. Dit materiaal is perfect als vloer, maar wordt ook veel gebruikt voor vensterbanken.

Travertin - Kalksteen - Apulia Ivory Beige Anticato

Franse Kalksteen

Franse kalksteen wordt veel gebruikt voor het vervaardigen van Bourgondische Dallen. Naast verouderde vloeren zijn er ook moderne en strakke afwerkingen. In alle soorten Franse kalksteen kunnen we maatwerk leveren om uw project compleet te maken.

Kalksteen is een fijn materiaal om te bewerken en verwerken. Om deze reden worden er veel natuursteen vloeren gemaakt van kalksteen. Dat dit materiaal goed te bewerken is, ziet u vooral terug in de vele verschillende afwerkingen van kalksteen vloeren. De mogelijkheden hierin zijn grenzeloos. Kalksteen wordt ook veel gebruikt voor maatwerk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ornamenten en deurlijsten.

Franse Kalksteen - Limeyrat rustiques Melange

Onderhouden van Kalksteen vloeren

Kalksteen vloeren kunnen het beste geïmpregneerd worden. Hierbij wordt de toplaag van de steen afgesloten voor vuil en vocht. Deze behandeling kan kleurloos, maar ook kleurverdiepend uitgevoerd worden.

Voor het wekelijks of maandelijks onderhoud kunnen kalksteen vloeren gedweild worden met een voedende Boenzeep. Deze zeep voedt de vloer en houdt de natuursteen in goede conditie.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN KALKSTEEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

 

Klantportfolio's

Fam. van Klink

 

De familie van Klink was op zoek naar een vloer met een uniek karakter dat in hun landelijke woning zou passen. Eenmaal in de showroom viel het oog op de Limeyrat Rustiques Melange.

Franse Kalksteen Limeyrat Melange

Fam. Bakker

 

De Fam. Bakker wilde graag een prachtige natuurstenen vloer met een geborsteld oppervlak voor op de benedenverdieping van hun huis. Het is de Indigo Historic geworden.

indigo-historic-bakker-9

Fam. Kaasjager

 

De Kerkdallen in Romaans Verband was voor de familie Kaasjager de stoere, landelijk ogende tegel die de ruimte in hun landelijke woning compleet maakte.

Kerkdallen handmatig verouderd