De uitstraling van een parketvloer met de voordelen van keramiek.

Keramisch Parket | Robust Wood Brown | 3D Keramiek

keramisch-parket-robust-wood-brown-keramiek4

Naast dat ‘Van den Heuvel & Van Duuren’ constant bezig is met het ontdekken van nieuwe materiaalsoorten, wordt er ondertussen ook gezocht naar de wensen van de klant. Zo krijgen we heel vaak de opmerking dat klanten graag de uitstraling zouden willen van een houten parketvloer, echter willen ze er geen onderhoud aan hebben. Daarnaast is niet ieder parket warmtedoorlatend, zeker in deze tijd met vloerverwarming is de Robust Wood Brown de ideale uitvinding. Keramische tegels zijn geleiders, waardoor de warmte geleidelijk wordt verdeeld over de gehele oppervlakte.

“Maar je ziet bij keramische tegels altijd goed dat het keramiek is”. Tegenwoordig niet meer. Door de verschillende prints welke ze in de fabrieken in Italië kunnen creëren door middel van de nieuwste 3D-printers, afgeleid van de echte houtsoorten, zijn ze bijna niet meer van het echt te onderscheiden. Zo hebben we nu zelfs een nieuwe serie met keramische houtlook-tegels waarbij een 3D print toegepast is. Aan de gebruikelijke print laag is een extra laag toegevoegd welke vervolgens tussen de 1200 – 1400°C gebakken wordt. Hierdoor zijn de structuren en nerven duidelijk zicht- en voelbaar, maar tevens ook één met de tegel waardoor het porselein zeer sterk blijft. Eventuele vervuiling op de vloer zal, mede door de aanwezige prints op de tegels, dus ook nauwelijks zichtbaar zijn.

Doordat deze tegel de eigenschap heeft dat het geen vuil en vocht absorbeert is hij zeer makkelijk in gebruik en tevens toepasbaar in iedere gewenste ruimte. Of het nu een ‘natte ruimte’ betreft zoals een badkamer/ wellness, of een landelijke woonkeuken, het zou in dit geval altijd passen. Net zoals iedere reguliere houtsoort is het qua kleur altijd combineerbaar met diverse hardsteensoorten, maar ook zeker met diverse interieurstijlen / kleuren. Kijkend naar de stijlen kan de Robust Wood Brown toegepast worden in Projecten, Landelijke stijl, Moderne stijl en zelfs in een Klassieke stijl.

Het materiaal is in 4 verschillende formaten verkrijgbaar. Door de strakke afwerking van de tegel kunnen de voegen zeer minimaal verwerkt worden. De voegkleur kan bepalend zijn voor de uiteindelijke uitstraling van dit materiaal, maak hiervoor een verstandige keuze. Adviezen betreft de voegkleur kunnen variëren en zijn afhankelijk van de verdere woonideeën. Zandbeige, Grijs of Bruin behoren tot de meest gekozen kleuren.

Gezien de mogelijkheden met deze nieuwste 3D-serie, denken wij graag mee naar de mogelijkheden en de combinaties welke er onderling in deze serie nog mogelijk zijn.

Mochten wij hierbij mogen helpen? Of heb je al wat ideeën gekregen betreft jouw project?

Neem dan direct contact met ons op of vraag hieronder direct een offerte op.

Onderhoud en verwerking:

De Robust Wood Brown (3D) vraagt nagenoeg geen onderhoud. Maar mocht u de tegels jaarlijks eens goed willen reinigen dan kan dit met de Moeller HMK R157 Intensieve Tegelreiniger. Voor het dagelijks of wekelijks onderhoud kunt u gewoon met water of een beetje allesreiniger dweilen.

Voor het verwerken van deze tegels adviseren wij een hoog flexibele poederlijm en een flexibele voeg, dit zorgt uiteindelijk voor een kwalitatieve verwerking en perfect aansluitende uitstraling. Naast deze lijm en voeg materialen adviseren wij het gebruik van een Tile Level System. Dit systeem zorgt voor een extra vlakke verwerking.

Formaten:

  • 3D Afwerking: 20×120 cm. Dikte 1 cm
  • 3D Afwerking: 20×170 cm. Dikte 1 cm
  • 3D Afwerking: 40×170 cm. Dikte 1 cm

Toepassingen voor deze tegels:

Woonkamer, Keuken, Toilet, badkamer

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan:

Een offerte aanvragen bij van den Heuvel & van Duuren is handwerk. Wij denken met u mee, maken een prijs op basis van het leveradres en eventueel is een prijs voor het legwerk ook direct op te vragen.

  • #1 in de categorie vloeren op Trustpilot
  • Binnen 24 uur een passende offerte
  • Legwerk vanuit het tegelzettersgilde
  • Meer dan 500 m2 showroom
  • Meer dan 500 m2 showtuin

keramisch-parket-robust-wood-brown-keramiek4

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor onze Keramisch Parket | Robust Wood Brown | 3D Keramiek 👇

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: