Handgemaakte wandtegels in authentieke wittinten.

Marokkaanse Zelliges Tegels | Blanc de Fez

De authentieke wittinten van deze Zelliges creëren een unieke, warme en landelijke uitstraling. 

Zellige tegels worden één voor één gemaakt uit niet-geraffineerde klei dat wordt gewonnen in de regio Fez in Marokko. Deze klei wordt gemengd met water, gekneed en met de hand vormgegeven, op natuurlijke wijze in de zon gedroogd en in een handgemaakte oven gebakken. De beglazing (glazuur) wordt ook handmatig aangebracht en vervolgens gesmolten. Wat resulteert in een semi-transparante laag met gemêleerde tinten. 

Bij de Zellige Blanc de Fez is er gekozen voor glazuur met verschillende warme wittinten. Hierdoor hebben de wandtegels een mooie karakteristieke uitstraling die perfect tot zijn recht komt in een authentiek of landelijk interieur. Naast mooi zijn deze Zelliges ook gemakkelijk in onderhoud. De glazuur maakt het oppervlak dicht, gemakkelijk af te nemen en dus geschikt voor iedere toepassing.

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Onderhoud en verwerking:

De Zelliges Blanc de Fez vragen weinig tot geen onderhoud. De tegels zijn gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek. Wil je de Zelliges toch een keer goed reinigen, dan adviseren wij hiervoor de HMK P303 keramiek reinigingsspray van Moeller.

De Zelliges kunnen zowel met een pastalijm als met een flexibele cementgebonden lijm verwerkt worden. Echter adviseren wij in natte ruimtes altijd een flexibele cementgebonden lijm. Dit omdat deze beter bestand is tegen vocht. De Zelliges Blanc de Fez kunnen het beste gevoegd worden met een witte WD (water dichte) voegmortel.

Formaten:

  • 10×10 cm. Dikte ca 1,2 cm
  • 5×5 cm. Dikte ca 1,2 cm (Op een netje)

Toepassingen voor deze tegels:

Keuken, toilet, badkamer

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan:

Een offerte aanvragen bij van den Heuvel & van Duuren is handwerk. Wij denken met u mee, maken een prijs op basis van het leveradres en eventueel is een prijs voor het legwerk ook direct op te vragen.

  • #1 in de categorie vloeren op Trustpilot
  • Binnen 24 uur een passende offerte
  • Legwerk vanuit het tegelzettersgilde
  • Meer dan 500 m2 showroom
  • Meer dan 500 m2 showtuin

marokkaanse-zelliges-tegels-blanc-fez

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor onze Marokkaanse Zelliges Tegels | Blanc de Fez 👇

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: