Handgemaakte authentieke wandtegels in een unieke zwarte kleur.

Marokkaanse Zelliges Tegels | Noir

Deze zwarte Zelliges geven ieder tegelproject een ongekende stoere en robuuste uitstraling.  

Zellige tegels worden één voor één gemaakt uit niet-geraffineerde klei dat wordt gewonnen in de regio Fez in Marokko. Deze klei wordt gemengd met water, gekneed en met de hand vormgegeven, op natuurlijke wijze in de zon gedroogd en in een handgemaakte oven gebakken. De beglazing (glazuur) wordt ook handmatig aangebracht en vervolgens gesmolten. Wat resulteert in een semi-transparante laag met gemêleerde tinten. 

Bij de Zellige Noir is er gekozen voor een zwarte glazuur. Deze zwarte kleur maakt deze Zelliges tot ware eyecatchers. Zwart is te combineren met iedere kleur en iedere stijl interieur. Naast mooi zijn deze Zelliges ook gemakkelijk in onderhoud. De glazuur maakt het oppervlak dicht, gemakkelijk af te nemen en dus geschikt voor iedere toepassing.

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Onderhoud en verwerking:

De Zelliges Noir vragen weinig tot geen onderhoud. De tegels zijn gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek. Wil je de Zelliges toch een keer goed reinigen, dan adviseren wij hiervoor de HMK P303 keramiek reinigingsspray van Moeller.

De Zelliges kunnen zowel met een pastalijm als met een flexibele cementgebonden lijm verwerkt worden. Echter adviseren wij in natte ruimtes altijd een flexibele cementgebonden lijm. Dit omdat deze beter bestand is tegen vocht. De Zelliges Noir kunnen het beste gevoegd worden met een WD (water dichte) voegmortel in de kleur antraciet.

Formaten:

  • 10×10 cm. Dikte ca 1,2 cm
  • 5×5 cm. Dikte ca 1,2 cm (Op een netje)
  • 15×7,5cm. Dikte ca 1,2 cm

Toepassingen voor deze tegels:

Keuken, toilet, badkamer

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan:

Een offerte aanvragen bij van den Heuvel & van Duuren is handwerk. Wij denken met u mee, maken een prijs op basis van het leveradres en eventueel is een prijs voor het legwerk ook direct op te vragen.

  • #1 in de categorie vloeren op Trustpilot
  • Binnen 24 uur een passende offerte
  • Legwerk vanuit het tegelzettersgilde
  • Meer dan 500 m2 showroom
  • Meer dan 500 m2 showtuin

marokkaanse-zelliges-tegels-noir

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor onze Marokkaanse Zelliges Tegels | Noir 👇

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: