Natuurlijker dan dit kun je het niet krijgen. Prachtig en rustiek.

Marokkaanse Zelliges Tegels | Terracotta Naturel

Deze Zelliges Terracotta Naturel zijn perfect om uw interieur een echte authentieke sfeer te geven.

Zellige Terracotta Naturel tegels worden één voor één gemaakt uit niet-geraffineerde klei dat wordt gewonnen in de regio Fez in Marokko. Deze klei wordt gemengd met water, gekneed en met de hand vormgegeven, op natuurlijke wijze in de zon gedroogd en in een handgemaakte oven gebakken. Normaal worden de Zelliges daarna nog geglazuurd. Maar in het geval van de Zellige Terracotta Naturel wordt de afgeraapte kleilaag als afwerking gezien. 

De Zellige Terracotta Naturel wordt dus niet geglazuurd. Om deze reden is het raadzaam de tegels te impregneren na het plaatsen. Hiermee voorkomt u dat vuil en vet in de tegels kunnen trekken.

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Onderhoud en verwerking:

De Zelliges Terracotta Naturel vragen na het impregneren weinig tot geen onderhoud. De tegels zijn gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek. Wil je de Zelliges toch een keer goed reinigen, dan adviseren wij hiervoor de HMK R155 Zuurvrije grondreiniger van Moeller.

De Zelliges Terracotta Naturel kunnen zowel met een pastalijm als met een flexibele cementgebonden lijm verwerkt worden. Echter adviseren wij in natte ruimtes altijd een flexibele cementgebonden lijm. Dit omdat deze beter bestand is tegen vocht. De Zellige Terracotta Naturel kunnen het beste gevoegd worden met een WD (water dichte) voegmortel in de kleur grijs. Grijs geeft het geheel de meest authentiek en rustige uitstraling.

Formaten:

  • 10×10 cm. Dikte ca 1,2 cm

Toepassingen voor deze tegels:

Keuken, toilet, badkamer

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan:

Een offerte aanvragen bij van den Heuvel & van Duuren is handwerk. Wij denken met u mee, maken een prijs op basis van het leveradres en eventueel is een prijs voor het legwerk ook direct op te vragen.

  • #1 in de categorie vloeren op Trustpilot
  • Binnen 24 uur een passende offerte
  • Legwerk vanuit het tegelzettersgilde
  • Meer dan 500 m2 showroom
  • Meer dan 500 m2 showtuin

marokkaanse-zelliges-tegels-terracotta-naturel

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor onze Marokkaanse Zelliges Tegels | Terracotta Naturel 👇

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: