TOP SELECTIE

Mustang Leisteen

Eén van de meest verkochte leisteen tegels uit ons assortiment is de Mustang. De belangrijkste reden hiervoor is de perfecte prijs-kwaliteitverhouding van dit materiaal. Deze leisteen behoort namelijk tot de voordeligere vloeren in ons assortiment, maar is tegelijkertijd zeer fijn in het gebruik.

Mustang leisteen wordt doorgaans geleverd met een prachtig breukruw oppervlak en strak gezaagde kanten. Hierdoor is dit een vloer met een behoorlijk exclusieve uitstraling. Ook de kleur van de Mustang leisteen is een voordeel. De antraciet / grijze kleuren van de breukruwe steen zijn namelijk gemakkelijk te combineren met andere kleuren en maken het inrichten van uw woning een stuk gemakkelijker.

Mustang Leisteen “Breukruw” voor binnen

De Mustang Leisteen is een uiterst geschikte vloer voor binnen. Deze Mustang vloer is gemakkelijk in het onderhoud.

Mustang Leisteen “Breukruw” voor buiten

De Mustang Leisteen “Breukruw” is bij een minimale dikte van 2 cm ook geschikt voor buiten. De Mustang verkleurt ook niet.

Afkomst van Mustang Leisteen

Mustang leisteen wordt gewonnen in Brazilië. Hier wordt de Mustang in platen uit de groeve gespleten en vervolgens tot tegels of platen gezaagd. De platen met “Vlam” tekening worden bestempeld als Mustang. De platen zonder tekening en met een egaler oppervlak worden bestempeld als Black Berry leisteen.

Mustang Leisteen “Breukruw” voor binnen

De Mustang leisteen is een ideale binnenvloer. Doordat het breukruwe oppervlak van deze tegels geen kalk bevat, is dit één van de weinige vloeren die ongevoelig is voor zuren.

Wanneer er dus een glas wijn omvalt, is er weinig aan de hand. Daarnaast is het breukruwe oppervlak gemakkelijk in het onderhoud. Kleine krasjes zijn meestal na een dweilbeurt weer verdwenen.

Mustang Leisteen “Breukruw” voor buiten

Ook voor buiten is de Mustang een ideale tegel. Waar andere natuurstenen vaak snel verkleuren, blijft de mustang prachtig op kleur.

Daarnaast geven de vlammen in deze leisteen uw tuin een extra natuurlijke en stoere uitstraling. De Mustang wordt buiten geleverd met een minimale dikte van 2 cm, zodat hij perfect bestand is tegen vorst.

Mustang Leisteen Terrastegels

Het Verwerken van Mustang Leisteen

Bij het verwerken van Mustang Leisteen zijn er een aantal zaken heel belangrijk. Ten eerste MOET deze natuursteen verwerkt worden met een speciale natuursteenlijm welke geschikt is voor de verwerking van Braziliaanse leisteen. Braziliaanse leisteen heeft namelijk de eigenschap te willen schotelen tijdens het leggen van de vloer. Een geschikte lijm heeft voldoende kleefkracht en interne droging, om de tegels mooi vlak op de vloer te houden. Dit is cruciaal voor het uiteindelijke eindresultaat.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert Mustang leisteen altijd te verwerken in de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen en de tegels te laten verwerken door onze specialisten van het TegelzettersGilde. Zo weet u zeker dat uw Mustang leisteen op de juiste manier verwerkt wordt en u de komende jaren zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe vloer.

Het Onderhoud van Mustang Leisteen

Mustang leisteen vraagt weinig onderhoud. Wanneer u de vloer af en toe eens dweilt met een voedende Boenzeep, is dit voldoende om de vloer in goede conditie te houden. Toch zijn er natuurlijk altijd omstandigheden waar de vloer wat extra bescherming kan gebruiken. In dat geval kunt u de Mustang ook impregneren. Dit kan zowel kleurloos als kleurverdiepend.

De Mustang Leisteen in het echt zien?

In onze showroom in Breda kunt u de Mustang leisteen uiteraard keurig verwerkt in de vloer zien liggen. Op een vloervlak van ruim 4 m² krijgt u een perfect beeld op dit materiaal. Ook buiten in onze showtuin hebben we de Mustang verwerkt in een mooi groot terras.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze leisteen?

Bezoek dan onze showroom aan de Terheijdenseweg 469 in Breda!
Onze adviseurs staan 6 dagen per week klaar om u te voorzien van informatie en u te helpen met het maken van de juiste keuzes met betrekking tot uw nieuwe vloer en / of terras.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN FRANSE KALKSTEEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. Verbaarschot

De familie Verbaarschot zocht een natuursteen vloer voor hun nieuwe huis en koos de Mustang Leisteen.

Fam. Cleen

De familie Cleen zocht een natuurstenen vloer en liet hun oog in onze showroom vallen op de Mustang in het formaat 60x60x1cm.

Fam. den Otter

In de zoektocht naar een natuurlijke, maar toch rustige natuursteen vond deze familie de Mustang leisteen.