Natuursteen tegels

Van den Heuvel & Van Duuren is specialist in natuursteen vloer, wand en terrastegels.

Wanneer u op zoek bent naar natuursteen tegels, is Van den Heuvel & Van Duuren hét adres. Los van onze website, waar u ons gehele assortiment kunt vinden, vindt u in Breda onze showroom en showtuin. Hier kunt u al onze materialen netjes verwerkt in vloervlakken bekijken. Dit geeft een perfect beeld op onze materialen.

Showroom Van den Heuvel & Van Duuren Natuursteen en Keramiek
Showtuin Van den Heuvel & Van Duuren natuursteen en keramiek

Tijdens uw bezoek aan onze showroom / showtuin wordt u geholpen door één van onze specialisten. Deze specialisten kunnen u van een goed advies voorzien. Daarnaast kunnen wij u direct een offerte aanbieden voor de natuursteen tegels en het verwerken hiervan. Zo weet u tijdens uw bezoek direct (op de cent nauwkeurig) wat uw project zou gaan kosten.

Verschillen in Natuursteen

Er zijn verschillende soorten natuursteen. Zo is er marmer, travertin, graniet, basalt, leisteen en ook kalksteen. Iedere natuursteen tegel heeft ook zijn eigen kenmerken. Zo heeft de ene natuursteen een dichte structuur en de andere een open structuur. Ook verschillen de stenen vaak in uitstraling door de kleur en fossielen. Los van structuur en uitstraling is er natuurlijk ook altijd een verschil in hardheid.

Hieronder vindt u de 4 meest populaire natuursteen tegels van Van den Heuvel & Van Duuren.

Belgisch Hardsteen

Zowel binnen als buiten is Belgisch hardsteen een zeer populair materiaal. Deze steensoort kenmerkt zich door zijn prachtige grijs / blauwe kleur en witte fossielen. Belgisch Hardsteen is op verschillende manieren af te werken.

De afwerking bepaalt een groot deel van de kleur en uitstraling. Zo is een donker gezoete natuursteen tegel diep van kleur en glad. Terwijl een geschuurde en getrommelde natuursteen tegel een licht en doorleefd karakter heeft.

Travertin

Travertin wordt zowel binnen als buiten gebruikt en kenmerkt zich door zijn prachtige open structuur. Deze natuursteen wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor binnenvloeren.

Wanneer u deze natuursteen buiten verwerkt dient u er rekening mee te houden dat er door de open structuur van de steen in de winter wel eens een stukje af kan vriezen. Dit kan geen kwaad, en doet verder niets af aan de kwaliteit van de steen. Het is echter wel goed om te weten.

De poriën van de Travertin kunnen tijdens het voegen ook gevuld worden. Zo blijft er minder vuil en water achter in de steen.

Marmer

Als we praten over natuursteen tegels, denken veel mensen direct aan marmer. Marmer wordt al jaren gebruikt en is vooral populair als vloer en wandbekleding.

Marmertegels worden in de meeste gevallen gezoet of getrommeld. Wanneer marmer gezoet wordt, krijgt het een zeer elegante en klassieke uitstraling. Wanneer deze natuursteen tegels getrommeld worden ontstaat er een landelijk karakter.

Marmer wordt ook veel gebruikt voor maatwerk. Denk hierbij dan vooral aan vensterbanken, traptreden en dorpels.

Leisteen

Leisteen is een mooi natuurlijk product dat in veel gevallen geen topafwerking nodig heeft. De breukruwe toplaag van dit materiaal is juist waar veel mensen voor vallen.

Leisteen tegels worden veel gebruikt voor binnenvloeren, terrassen en maatwerk. In sommige gevallen worden deze natuursteen tegels wel gezoet en / of getrommeld. Dit wordt gedaan om een meer doorleefde uitstraling te creëren.

Leisteen is er in veel verschillende kleuren en formaten.

Dit zijn enkel de meest gevraagde natuursteen tegels.
In ons assortiment vindt u uiteraard nog veel meer natuursteen tegels.
Neem dus gerust eens een kijkje in ons gehele assortiment.

Het Onderhouden van Natuursteen tegels

Het onderhouden van natuursteen tegels is in veel gevallen gemakkelijk. Je moet alleen wel weten wat je wel en niet moet doen. Zo zijn veel natuursteen tegels gevoelig voor zuren. Gebruik dus tijdens het schoonmaken geen zuurhoudende producten zoals schoonmaakazijn of kalkreiniger, maar gebruik altijd een zuurvrije reiniger.

Voor het behandelen van natuursteen tegels zijn er veel verschillende producten. De juiste keuze qua behandeling wordt vaak gemaakt op basis van de betreffende natuursteen en de plaats waar het verwerkt wordt. Uiteraard kunt u hiervoor altijd even contact met ons opnemen. Wij geven u graag een advies op maat.

Het Verwerken van Natuursteen tegels

Het verwerken van natuursteen is een absoluut specialisme. Het is dan ook van cruciaal belang dat de natuursteen verwerker ruime ervaring heeft en over veel productkennis beschikt. Het verwerken van natuursteen tegels is namelijk heel wat anders dan het verwerken van een keramische tegel. Natuursteen tegels kunnen namelijk dikte en kleine maat verschillen vertonen die in het werk opgevangen moeten worden. Ook is het belangrijk dat de juiste lijm en voegmaterialen gebruikt worden. Zo voorkomt u vlekvorming of verkleuring. Van den Heuvel & Van Duuren adviseert daarom altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen en de tegels te laten verwerken door de door ons geselecteerde tegelzetters van het TegelzettersGilde.

Benieuwd naar projecten van Van den Heuvel & Van Duuren en het TegelzettersGilde?