Travertin Tegels

TOP SELECTIE

 

Travertin Tegels

Travertin is een kalksteen met een poreuze structuur. Deze steen ontstaat wanneer kalk neerdaalt in warmwaterbronnen en zich vastzet aan de bodem. Doordat op deze bodems ook bladeren, takjes en beestjes neerkomen, wordt de steen gevuld met deze natuurlijke restanten.

 

Uiteraard verteren deze natuurlijke restanten en dan blijven alleen de gaatjes over. Op deze manier ontstaat de prachtige open structuur die u terugziet in uw Travertin tegels. Travertin wordt veelal gewonnen in Turkije. Ook in Italië zitten meerdere groeves welke prachtige Travertin leveren.

Authentique de Dordogne

 

De Authentique de Dordogne lijkt veel op Franse kalksteen. De zandkleuren worden zorgvuldig bij elkaar gezocht. Dat zorgt voor een rustiek karakter.

 

Authentique de Dordogne

Classic Travertin

 

De zandbeige kleur van de Classic Travertin levert een klassieke en stijlvolle uitstraling. Daarnaast is deze tegel ook nog eens zeer gemakkelijk te onderhouden.

Classic-Travertin

Apulia Ivory Cream

 

De Travertin tegels van Apulia Ivory Cream worden geselecteerd op de meest lichte beige tinten. Daardoor hebben ze een fijne en rustige uitstraling.

Travertin vloer

Naast het feit dat Travertin al eeuwen gebruikt wordt als bouwmateriaal voor gebouwen, is Travertin zeer geschikt als vloer. Travertin tegels zijn dan ook niet meer weg te denken uit het assortiment van Van den Heuvel & Van Duuren.

Of het nu gaat om 20x20 Travertin tegels voor kleine vloeren of wanden, of grootformaten voor grote ruimtes. In ons assortiment vindt u een ongekend aantal formaten waarin wij onze Travertin tegels leveren. Daarnaast is het altijd mogelijk om speciale wensen te laten produceren. Travertin is namelijk ook zeer geschikt voor het vervaardigen van maatwerk.

Hieronder vindt u onze best verkochte Travertin tegels

Authentique de Dordogne

De Authentique de Dordogne is eenbijzondere Travertin tegel. Deze Travertin is wat dichter van structuur en wordt gestopt. Hierdoor lijkt deze Travertin veel op de Franse kalksteen. Daarnaast worden de zandkleuren van deze Travertin tegels zorgvuldig bij elkaar gezocht waardoor deze vloer een zeer rustiek karakter heeft.

De Authentique de Dordogne wordt gestopt, geschuurd en verouderd. Daardoor zijn deze Travertin tegels zeer vergevingsgezind in het onderhoud. Een ideale vloer voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke landelijke vloer.

Classic Travertin

De Classic Travertin geeft een prachtig beeld op de structuur van Travertin. Deze tegels worden namelijk ongestopt gezoet en getrommeld. Hierdoor blijft de prachtige structuur van de steen perfect in beeld. De warme zandbeige kleur van deze tegels zorgt voor een klassieke en stijlvolle uitstraling.

De Classic Travertin is een vloer die bekend staat om zijn mooie uitstraling en gemakkelijke onderhoud. Het gemêleerde oppervlak van deze travertin tegels laat namelijk weinig vuil of gebruikerssporen zien.

Apulia Ivory Cream

Deze Travertin tegels worden geselecteerd op de meest lichte beige tinten in de groeve. De Apulia Ivory Cream heeft hierdoor een zeer fijne en rustige uitstraling. De Apulia Ivory Cream wordt ongestopt geschuurd en getrommeld. De tegels hebben hierdoor een zeer landelijk karakter. Naast het 60x60 cm formaat zijn deze Travertin tegels bijvoorbeeld ook leverbaar in een schitterend groot Romaans verband. Prachtig voor wat grotere oppervlaktes.

De Apulia Ivory Cream is door zijn afwerking zeer fijn in het gebruik. De landelijke afwerking laat weinig zien van vuil of gebruikerssporen. Daarnaast is de licht kleur ideaal voor kleinere ruimtes zoals badkamers.

Bovenstaande vloeren in het echt bekijken?

In onze showroom in Breda kunt u bovenstaande vloeren keurig verwerkt in de vloer bekijken. Op ruim 500m² vloervlakken krijgt u een perfect beeld op onze materialen.

Ook voor uw tuin of terras hebben wij bijpassende (Travertin) tegels. Direct naast onze showroom ligt namelijk onze showtuin. Ook hier vindt u meer dan 500m² aan natuursteen terrassen en outdoor materialen.

Onze adviseurs staan 6 dagen per week klaar om u te voorzien van informatie en om u te helpen bij het maken van de perfecte keuze.

Travertin tegels verwerken

Wanneer u Travertin tegels gaat verwerken zijn er een paar belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om lijm en voegmaterialen te gebruiken die vrij zijn van zuren. Zuren kunnen namelijk de steen aantasten en vlekken veroorzaken. Daarnaast is het raadzaam de Travertin tegels te laten verwerken door iemand met ervaring. Zeker bij Travertin tegels zijn kleine maat- en dikteverschillen niet meer dan normaal. Iemand met ervaring vangt deze verschillen op in de lijmlaag, maar hier is absoluut wat ervaring voor nodig.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert om altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen en de vloer te laten verwerken door onze specialisten van het TegelzettersGilde. U weet dan zeker dat u de komende jaren zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe Travertin vloer.

Travertin Tegels & Onderhoud

Een Travertin is van zichzelf gemakkelijk in het onderhoud. Zeker de betere kwaliteit Travertin tegels kunnen al onderhouden worden door de vloer af en toe eens te dweilen met een voedende natuursteen zeep. Boenzeep is zo’n zeep. Deze zeep bevat olie die de toplaag van de steen voedt en de natuursteen hierdoor in topconditie houdt.

 

Natuurlijk zijn er ook altijd situaties waarbij de steen wat extra onderhoud vraagt. Denk hierbij aan commerciële ruimtes, badkamers en huishoudens met kinderen of huisdieren die weleens wat rommel maken. In die gevallen is het raadzaam om de vloer na het drogen te impregneren. Impregneer brengt een schild aan in de toplaag van de Travertin tegels en houd vuil en vocht tegen. Hierdoor wordt de vloer een stuk gemakkelijker schoon te houden. De impregneer is zowel kleurloos als kleurverdiepend leverbaar.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN TRAVERTIN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

 

Klantportfolio's

Fam. Reitema

 

De familie Reitema kwam voor zowel de woonkamer als voor het toilet terecht bij Apulia Grigio Anticato.

 

Apulia Grigio (Travertin Silver) "Anticato"

Fam. uit Wassenaar

 

Deze familie uit Wassenaar zocht naar een steen voor de badkamer en koos voor de prachtige Apulia Ivory met Anticato afwerking.

romondt-034

Fam. Salome

 

Deze familie zocht naar een sfeervolle en warme vloer en werd verliefd op de Apulia Scabas met Anticato afwerking.

Apulia Scabas Anticato