TOP SELECTIE

Travertin Tegels

Travertin is een kalksteen met een poreuze structuur. Deze steen ontstaat wanneer kalk neerdaalt in warmwaterbronnen en zich vastzet aan de bodem. Doordat op deze bodems ook bladeren, takjes en beestjes neerkomen, wordt de steen gevuld met deze natuurlijke restanten.

Uiteraard verteren deze natuurlijke restanten en dan blijven alleen de gaatjes over. Op deze manier ontstaat de prachtige open structuur die u terugziet in uw Travertin tegels. Travertin wordt veelal gewonnen in Turkije. Ook in Italië zitten meerdere groeves welke prachtige Travertin leveren.

Authentique de Dordogne

De Authentique de Dordogne lijkt veel op Franse kalksteen. De zandkleuren worden zorgvuldig bij elkaar gezocht. Dat zorgt voor een rustiek karakter.

Classic Travertin

De zandbeige kleur van de Classic Travertin levert een klassieke en stijlvolle uitstraling. Daarnaast is deze tegel ook nog eens zeer gemakkelijk te onderhouden.

Apulia Ivory Cream

De Travertin tegels van Apulia Ivory Cream worden geselecteerd op de meest lichte beige tinten. Daardoor hebben ze een fijne en rustige uitstraling.

Naast het feit dat Travertin al eeuwen gebruikt wordt als bouwmateriaal voor gebouwen, is Travertin zeer geschikt als vloer. Travertin tegels zijn dan ook niet meer weg te denken uit het assortiment van Van den Heuvel & Van Duuren.

Of het nu gaat om 20×20 Travertin tegels voor kleine vloeren of wanden, of grootformaten voor grote ruimtes. In ons assortiment vindt u een ongekend aantal formaten waarin wij onze Travertin tegels leveren. Daarnaast is het altijd mogelijk om speciale wensen te laten produceren. Travertin is namelijk ook zeer geschikt voor het vervaardigen van maatwerk.

Hieronder vindt u onze best verkochte Travertin tegels

Authentique de Dordogne

De Authentique de Dordogne is eenbijzondere Travertin tegel. Deze Travertin is wat dichter van structuur en wordt gestopt. Hierdoor lijkt deze Travertin veel op de Franse kalksteen. Daarnaast worden de zandkleuren van deze Travertin tegels zorgvuldig bij elkaar gezocht waardoor deze vloer een zeer rustiek karakter heeft.

De Authentique de Dordogne wordt gestopt, geschuurd en verouderd. Daardoor zijn deze Travertin tegels zeer vergevingsgezind in het onderhoud. Een ideale vloer voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke landelijke vloer.

Classic Travertin

De Classic Travertin geeft een prachtig beeld op de structuur van Travertin. Deze tegels worden namelijk ongestopt gezoet en getrommeld. Hierdoor blijft de prachtige structuur van de steen perfect in beeld. De warme zandbeige kleur van deze tegels zorgt voor een klassieke en stijlvolle uitstraling.

De Classic Travertin is een vloer die bekend staat om zijn mooie uitstraling en gemakkelijke onderhoud. Het gemêleerde oppervlak van deze travertin tegels laat namelijk weinig vuil of gebruikerssporen zien.

Apulia Ivory Cream

De Apulia Ivory Cream is een bijzondere Travertin vloer. Deze Travertin wordt speciaal op kleur geselecteerd. In de Apulia Ivory Cream vindt u dan ook alleen de mooiste en lichte beige tinten.

Door deze vloer licht te zoeten en te trommelen ontstaat er een mooie geleefde afwerking. De Apulia Ivory Cream is o.a. leverbaar in een Groot Romaans verband, waarbij de kleurenmix van deze Travertin vloer maximaal tot zijn recht komt.

Bovenstaande vloeren in het echt bekijken?

Een natuursteen vloer kopen is niet zomaar iets. Het is een belangrijke keuze die voor jaren gemaakt wordt. Om deze reden hebben wij op ruim 500m² al onze natuursteen vloeren netjes verwerkt in de vloer liggen. Zo krijgt u een perfect beeld op ieder materiaal.

Naast onze showroom vindt u ook ruim 500m² showtuin. Ook hier hebben we al onze outdoor materialen keurig verwerkt in terrassen.

Travertin tegels verwerken

Wanneer u Travertin tegels gaat verwerken zijn er een paar belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om lijm en voegmaterialen te gebruiken die vrij zijn van zuren. Zuren kunnen namelijk de steen aantasten en vlekken veroorzaken. Daarnaast is het raadzaam de Travertin tegels te laten verwerken door iemand met ervaring. Zeker bij Travertin tegels zijn kleine maat- en dikteverschillen niet meer dan normaal. Iemand met ervaring vangt deze verschillen op in de lijmlaag, maar hier is absoluut wat ervaring voor nodig.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert om altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen en de vloer te laten verwerken door onze specialisten van het TegelzettersGilde. U weet dan zeker dat u de komende jaren zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe Travertin vloer.

Travertin Tegels & Onderhoud

Een Travertin is van zichzelf gemakkelijk in het onderhoud. Zeker de betere kwaliteit Travertin tegels kunnen al onderhouden worden door de vloer af en toe eens te dweilen met een voedende natuursteen zeep. Boenzeep is zo’n zeep. Deze zeep bevat olie die de toplaag van de steen voedt en de natuursteen hierdoor in topconditie houdt.

Natuurlijk zijn er ook altijd situaties waarbij de steen wat extra onderhoud vraagt. Denk hierbij aan commerciële ruimtes, badkamers en huishoudens met kinderen of huisdieren die weleens wat rommel maken. In die gevallen is het raadzaam om de vloer na het drogen te impregneren. Impregneer brengt een schild aan in de toplaag van de Travertin tegels en houd vuil en vocht tegen. Hierdoor wordt de vloer een stuk gemakkelijker schoon te houden. De impregneer is zowel kleurloos als kleurverdiepend leverbaar.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BOURGONDISCHE
NATUURSTEEN VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. Reitema

De familie Reitema kwam voor zowel de woonkamer als voor het toilet terecht bij Apulia Grigio Anticato.

Fam. uit Wassenaar

Deze familie uit Wassenaar zocht naar een steen voor de badkamer en koos voor de prachtige Apulia Ivory met Anticato afwerking.

Fam. Salome

Deze familie zocht naar een sfeervolle en warme vloer en werd verliefd op de Apulia Scabas met Anticato afwerking.