Vietnamees Hardsteen Terras

Vietnamees hardsteen is erg populair als terrastegel. Dit komt omdat de prijs / kwaliteit verhouding van deze hardsteen erg goed is. Vietnamees hardsteen terras tegels hebben namelijk een aantal voordelen

1. Ze zijn weinig gevoelig voor verkleuring.

2. Ze zijn minder krasgevoelig dan bijvoorbeeld Chinees hardsteen.

3. Deze tegels lijken erg veel op de Belgische hardsteen terwijl ze maar de helft kosten.

Al deze voordelen maken het aanleggen van een Vietnamees hardsteen terras tot een goede keus.

Afwerking in Vietnamees hardsteen terrastegels

Vdh-vd.nl verkoopt terrastegels in twee afwerkingen.

Vietnamees Hardsteen Anticato

De Vietnamees Hardsteen Anticato is een prachtig verouderde terrastegel met een Soft Finish afwerking. Deze stenen sluiten prachtig aan op onze verouderde Vietnamees hardsteen tegels voor binnen.

Vietnamees Hardsteen Geschuurd

Deze hardsteen terrastegels toveren ieder terras om in een chique plaats om in de zomer te vertoeven. De prachtige kleurschakeringen van deze geschuurde / gestraalde terrastegels werken zeer ruimtelijk.

Het onderhoud van een Vietnamees hardsteen terras

Wanneer u kiest voor een Vietnamees hardsteen terras, kiest u automatisch voor weinig onderhoud. De weersinvloeden in Nederland zijn precies goed om uw Vietnamees hardsteen terras in prima conditie te houden. Wilt u uw Vietnamees hardsteen terras tussentijds toch een keer goed reinigen, gebruik dan een zuurvrije grondreiniger. Bijvoorbeeld de R155 Grondreiniger – Zuurvrij van Moeller.

Na het reinigen kunt u er voor kiezen om uw terrastegels te behandelen met een Boenzeep. Deze zeep bevat lijnolie. Deze lijnolie trekt in de toplaag van de steen, waardoor er minder vuil en vocht in de steen kan trekken. De Boenzeep werkt over het algemeen ook licht kleurverdiepend.

Het leggen van een Vietnamees hardsteen terras

Het verwerken van Vietnamees hardsteen tegels kan natuurlijk op verschillende manieren. De juiste manier moet per situatie bekeken worden.

De meest ideale manier is natuurlijk verlijming, maar dan moet er wel een stabiele beton ondergrond aanwezig zijn. Wanneer dit het geval is, kunt u het beste onze verwerkingsadviezen op onze “Verwerken of leggen van Vietnamees Hardsteen” pagina lezen.

Wilt u de Vietnamees hardsteen terrastegels in het zand gaan plaatsen? Dan hebben wij hieronder een handig stappenplan.

1. Bepaal de grootte van uw terras en graaf dit gedeelte uit op een diepte van 15 tot 20 cm.

2. Vul de bodem van het uitgegraven terras met ca. 10 cm puin en / of grind en stamp deze laag goed aan. Bij grotere terrassen is het verstandig deze laag te trillen.

3. Vul de rest van het terras aan met schoon brekerszand. Wanneer u uw Vietnamees hardsteen terrastegels in het gestabiliseerde zand wilt leggen, kunt u aan deze laag trasscement toevoegen in een verhouding van 1:7.

4. Strijk het terras af met een goede (zo lang mogelijke) waterpas. Denk er aan dat wanneer u een natuursteen terras legt, het geheel min. 1 cm per meter af moet lopen om te voorkomen dat er water op het terras blijft staan na een regenbui.

5. Leg de Vietnamees hardsteen terrastegels op de vlakke zandlaag en klop deze aan met een rubberen hamer tot ze stabiel liggen.

Het voegen van een Vietnamees Hardsteen Terras

Wanneer u een goed en stabiel terras heeft, kunt u het terras afvoegen met een waterdoorlatende voegmortel. Deze voegmortel is speciaal gemaakt om water af te voeren van uw terras, zonder onkruid door te laten.

Het voegen met een waterdoorlatende voegmortel werkt als volgt.

1. Spuit het Vietnamees Hardsteen Terras overvloedig nat en giet de voegmortel over het terras.

2. Veeg met een bezem de voegen vol met de voegmortel. Blijf hierbij het terras bewateren zodat het voegsel goed inklinkt.

3. Wanneer de voegen goed vol zitten veegt u met een zachte bezem het overtollige voegsel van het terras.

4. Spuit het terras met schoon water nog een keer goed schoon en laat het terras vervolgens een dag rusten.

Wanneer u niet zeker bent van de stabiliteit van uw Vietnamees Hardsteen Terras, veeg dan de voegen vol met zilverzand.