Onze meest populaire basaltvloer!

Olivian Black | Gezoet

De Olivian Black Gezoet is momenteel onze meest populaire basalt vloer.

De Olivian Black Gezoet is een prachtige, perfect gezoete, antraciet/zwart kleurige basalt. Basalt is een uitvloeiingsgesteente. Dat houdt in, dat lava uit een vulkaan gaat stollen en verandert in een hard en dicht gesteente. Omdat het lava erg snel afkoelt, ontstaan er geen grote kristallen in het basalt en bestaat basalt alleen uit kleine kristallen. Dit resulteert in een prachtig en vrijwel egaal oppervlak.

Basalt wordt door het hoge soortelijk gewicht en de hardheid van de steen voor veel toepassingen gebruikt. Door de goede kwaliteit van dit materiaal is het onder andere geschikt voor het verzwaren van dijken en pieren. Basalt wordt echter ook veel gebruikt, bij het maken van authentiek straatwerk in de vorm van bijvoorbeeld Basalt kasseien. Deze toepassingen geven aan dat we het dus over een bijzonder duurzaam product hebben.

De Olivian Black Gezoet wordt geleverd met strak gezaagde kanten zonder facet, waardoor de Olivian Black Gezoet zeer strak verwerkt kan worden.

Dit materiaal is niet meer leverbaar.

Onderhoud en verwerking:

Omdat de Olivian Black Gezoet een zeer harde en dichte steen is, heeft u er weinig werk aan. Toch adviseren wij onze klanten altijd om hun nieuwe vloer maximaal te beschermen. In het geval van Basalt kan dit op verschillende manieren. De keuze hierin kunt u het beste maken op basis van de locatie waar het basalt verwerkt gaat worden.

Laat ons weten waar u de Olivian Black Gezoet wilt gaan verwerken en wij zorgen vervolgens voor een passend onderhoudsadvies. Zo weet u zeker dat u de komende jaren zorgeloos kunt gaan genieten van deze schitterende vloer.

De Olivian Black Gezoet dient verwerkt te worden in een zuurarme natuursteenlijm. Ook het voegmateriaal dient vrij te zijn van zuren.

Formaten:

  • 60×60 cm. Dikte 1,5 cm
  • Banen vrije lengte 40 cm. Dikte 1,5 cm.

Toepassingen voor deze tegels:

Woonkamer, keuken, hal / gang, toilet, badkamer

Dit materiaal is niet meer leverbaar.

Olivian Black Basalt Gezoet

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor onze Olivian Black | Gezoet 👇

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: