Een prachtige Franse kalksteen in banenverband.

Bourgondische Dallen | Bontemps Grey Cappuccino | Geborsteld

Deze exclusieve Franse kalksteen is prachtig van kleur en zeer fijn in het onderhoud.

Deze Franse kalksteen wordt gewonnen in een kleine groeve tegen het zuiden van Frankrijk. In het kleine plaatsje Limeyrat wordt ook de gelijknamige Limeyrat kalksteen gewonnen. De afwerking van deze kalksteen geschiedt nog steeds volgens ambachtelijke wijze. In het geval van de Bontemps Grey betekent dit dat de banen tegel voor tegel met de hand geschuurd / geborsteld zijn. De Bontemps Grey heeft de bijnaam “Cappuccino”. Deze bijnaam heeft hij te danken aan zijn beige / bruine kleurschakeringen die het grijs van de steen een prachtig warm karakter geven.

De Bontemps Grey Cappuccino is prachtig te combineren met onze andere Franse kalksteen materialen. Denk hierbij aan Cobble Stones en andere bekapte straatstenen.

Dit materiaal is niet meer leverbaar.

Onderhoud en verwerking:

De Franse kalksteen die Van den Heuvel & Van Duuren levert voor terrassen en looppaden wordt op hardheid geselecteerd. Hierdoor hebben deze stenen weinig onderhoud nodig. Wanneer u de stenen in het voorjaar toch eens goed wilt reinigen, kunt u dit doen met een zuurvrije grondreiniger.

De Bontemps Grey Cappuccino kan het beste verwerkt worden in de lijm of in de specie. Op deze manier kunnen de tegels goed vast verwerkt worden en zijn ze met een harde voeg van zand en cement af te werken.

Formaten:

  • Banen 40/50 cm breed. Wisselende lengten. Dikte 2 cm

Toepassingen voor deze terrastegels:

Terras, Oprit, Looppaden

Dit materiaal is niet meer leverbaar.

Franse Kalksteen Terrastegels Bontemps grey cappucino geborsteld

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor onze Bourgondische Dallen | Bontemps Grey Cappuccino | Geborsteld 👇

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: