Hardsteen Lijmen

Voor veel mensen die hardsteen tegels gaan leggen is de grote vraag, ”Wat voor lijm moeten we daarvoor gebruiken?”

Ardal Natuursteenmortel

U kunt hardsteen lijmen met meerdere soorten lijm. Bij Vdh-vd.nl raden wij de mensen aan lijm te gebruiken van Ardal. Deze lijm is speciaal samengesteld om natuursteen te verwerken. Hierdoor is de kleefkracht en duurzaamheid een stuk beter dan de normale lijmsoorten. Ardal natuursteenmortel / lijm is verwerkbaar tussen de 3,5mm en 35mm. Hierdoor kunt U uw hardsteen zonder moeite mooi vlak verwerken. Ardal natuursteenmortel / lijm is daarnaast ook geschikt voor vloerverwarming.

Hechting

Ook is het belangrijk voor de hechting, dat U de vloer voorbehandelt met een primer. Wij verkopen de Ardal primer. Deze Ardal primer / voorstrijk zorgt voor een perfecte ondergrond voor de Ardal natuursteenmortel / lijm. Op deze manier creëert U de beste hechting. Daarnaast dient U bij het lijmen van hardsteen een grove lijmkam te gebruiken. Zo kunt U de tegels mooi, gelijk en strak naar elkaar toe werken.

Tegel over tegel

Wilt U uw Chinees hardsteen over een bestaande tegelvloer lijmen? Dat kan! Wij verkopen de Ardaflex Flexmortel. Hiermee kunt U de bestaande tegelvloer licht voorhalen met een vlakke spaan. Dit werkt als hechtlaag tussen de oude tegelvloer en de Ardal natuusteenmortel.

U vindt onze Ardal producten in ons >assortiment>

Lees ook ons blog over zelf uw hardsteen leggen