Top selectie

Kalksteen Tegels

Van den Heuvel & Van Duuren heeft een groot assortiment kalksteen tegels. En dit is niet voor niets. Kalksteen is namelijk een mooi materiaal om mee te werken. Het is leverbaar in verschillende kleurtinten, goed te bewerken en heeft vaak mooie structuren.

De kleur van een kalksteen is afhankelijk van het land van herkomst en de diepte in de groeves. kalksteen tegels zijn dan ook te krijgen in verschillende kleurtinten. De meest voorkomende kleurtinten komen vanuit grijs en beige.

Noires Bourgogne

De Noires Bourgogne kenmerkt zich door zijn robuuste en stoere uitstraling. Deze tegels worden met de hand verouderd.

Chambolino

De Chambolino kenmerkt zich door zijn warme, beige kleur en verfijnde afwerking. De tegels worden geschuurd en daarna licht gestraald. Het resultaat is een vloer met luxe uitstraling.

St. Germain Duras

St. Germain Duras is uniek in alle opzichten. Deze prachtige Franse kalksteen hoort tot één van de meest chique vloeren in ons assortiment.

Verschillen in Afwerkingen

Kalksteen tegels kunnen op veel verschillende manieren afgewerkt worden. De afwerking bepaalt de uiteindelijke stijl van de tegel.

Hieronder vindt u onze Top 3 Kalksteen Tegels

Noires Bourgogne

De Noires Bourgogne kenmerkt zich door zijn antraciet kleur en doorleefde karakter.

Deze kalksteen tegels (Bourgondische Dallen) worden stuk voor stuk met de hand verouderd. Tijdens het verouderen worden de tegel oppervlakkig geschuurd. De zijdes worden grof verouderd, waardoor de tegel een zeer landelijke uitstraling krijgt.

Chambolino

Onze Chambolino kenmerkt zich door zijn warme beige kleur en verfijnde afwerking. Deze kalksteen tegels worden tijdens de productie eerst geschuurd en daarna licht gestraald.

Hierdoor ontstaat er een prachtige matte toplaag die wat weg heeft van zijde. Door de strakke zijdes van deze tegel is dit een vloer met een zeer luxe uitstraling. Dit materiaal is zeer geschikt voor moderne / landelijk moderne interieurs.

St. Germain Duras

Deze prachtige Franse kalksteen is uniek in alle opzichten. De zandbeige tinten, de licht geborstelde afwerking en de subtiel verouderde kanten maken deze Bourgondische dal dan ook tot één van de meest chique vloeren in ons assortiment.

In het licht geborstelde oppervlak ziet u prachtig de beige / bruine fossielen in de steen wat zorgt voor een speels en natuurlijk karakter.

Het Verwerken van Kalksteen Tegels

Tijdens het verwerken van kalksteen tegels zijn er een aantal zaken van groot belang. Zo is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste lijm en voeg materialen. Het gebruik van verkeerde lijm en voegmaterialen kan namelijk leiden tot blijvende vlekken en schade.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert altijd gebruik te maken van de door ons geadviseerde lijm en voegmaterialen. Daarnaast is het raadzaam de tegels te laten verwerken door onze specialisten van het TegelzettersGilde. Deze mensen hebben jarenlange ervaring en weten precies hoe ze om moeten gaan met verschillende kalksteen tegels.

Het Onderhouden van Kalksteen Tegels

Kalksteen tegels kunnen na verwerking het beste worden geïmpregneerd. Kalksteen tegels zijn van zichzelf namelijk poreus. Door een impregneer aan te brengen in de toplaag van de steen, voorkomt u indringen van vuil en vocht.

Voor het wekelijks onderhoud kunt u uw kalksteen tegels het beste dweilen met een voedende Boenzeep. Deze zeep voed de steen en houd de vloer in optimale conditie.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN FRANSE KALKSTEEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. Den Hollander

De famillie Den Hollander koos voor een van onze populairste vloeren: de Noires Bourgogne. Een robuuste en landelijke tegel voor in hun woning.

Fam. Sopers

In de zoektocht naar een bourgondische vloer voor het buitenverblijf, koos de familie Sopers voor de Kalksteen Tegels Noires Bourgogne.

Fam. Rijsdijk

Deze familie was gelijk verkocht toen ze deze unieke en stoere dallenvloer zagen. De donkere antraciete kleuren steken prachtig af tegen het interieur.