Top selectie

Kalksteen Vloertegels

Van den Heuvel & Van Duuren heeft een enorm assortiment natuursteen vloertegels. Veel van deze vloertegels vallen onder de categorie kalksteen. Dit betekend dat deze natuursteen tegels een hoog gehalte kalk bevatten.

Kalksteen vloertegels hebben vaak schitterende afwerkingen. Dit komt omdat kalksteen zeer goed te bewerken is. Verder is kalksteen er in veel kleuren.

Noires Bourgogne

De Noires Bourgogne kenmerkt zich door zijn prachtige antraciet/grijze kleurnuances en handmatige verouderingen.

Chambolino “Licht Gestraald”

De Chambolino is een zeer elegante kalksteen vloertegel die zich kenmerkt door zijn prachtige zandbeige kleur en verfijnde afwerking.

Bourgondische Dallen St. Germain

Deze vloer kenmerkt zich door zijn beige kleur. De afwerking past perfect bij de elgeante uitstraling.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van kalksteen vloertegels:

Noires Bourgogne

Deze keiharde kalksteen kenmerkt zich door zijn prachtige antraciet / grijze kleurnuances en handmatige verouderingen. Het doorleefde karakter van deze vloer is ongekend en ademd het Bourgondische leven.

Een mooie bijkomstigheid van deze kalksteen tegels, is dat deze stenen ook geschikt zijn voor buiten. U kunt uw binnenvloer dus verlengen naar uw terras. Dit geeft een prachtig en ruimtelijk effect.

Chambolino “Licht Gestraald”

De Chambolino is een zeer elegante kalksteen vloertegel die zich kenmerkt door zijn prachtige zandbeige kleur en verfijnde afwerking. Doordat deze tegels na het schuren licht gestraald worden ontstaat er een zijdeachtige toplaag. De strak gezaagde kanten van de Chambolino maken deze tegel een zeer geschikte optie voor ieder landelijk / modern interieur.

De Chambolino is enkel geschikt voor binnengebruik. Maar wanneer u een bijpassend materiaal zoekt voor uw terras, hebben we hier meerdere mooie opties voor. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Bourgondische Dallen St. Germain

De St. Germain is één van onze meest exclusieve Franse kalkstenen. Deze vloer kenmerkt zich dan ook door zijn perfecte beige kleur. De afwerking van deze kalksteen vloertegel past perfect bij de elegante uitstraling van deze kalksteen. Door de tegels eerst te schuren, daarna licht handmatig te verouderen en vervolgens nog een keer fijn te borstelen ontstaat er een minimalistische afwerking die alle aspecten van deze steen complimenteert

De St. Germain wordt op bestelling gewonnen en vervaardigd. Vraag dus altijd even naar de levertijd van dit materiaal.

Het verwerken van Kalksteen Vloertegels

Wanneer u kalksteen vloertegels gaat verwerken is het belangrijk dat er gekozen wordt voor de juiste lijm en voegmaterialen. Deze materialen dienen flexibel genoeg te zijn om de krimp en uitzet van natuursteen aan te kunnen, maar moeten ten alle tijden vrij van zuren zijn.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen. Daarnaast adviseren wij kalksteen vloertegels altijd te laten verwerken door onze specialisten van het TegelzettersGilde. Deze mensen hebben jarenlange ervaring met natuursteen en weten precies om te gaan met de kenmerken van kalksteen vloertegels. Zo weet u zeker dat u straks zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe vloer.

Het Onderhouden van Kalksteen Vloertegels

Kalksteen vloertegels kunnen op verschillende manieren beschermd en onderhouden worden. De juiste keuze hierin kan worden gemaakt op basis van materiaalkeuze en de plaats van verwerking. Uiteraard geven we u hierin graag een passend advies op maat.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN FRANSE KALKSTEEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. Rijsdijk

De Noires Bourgogne is de meest populaire Bourgondische vloer in ons assortiment en ook de familie Rijsdijk koos hiervoor.

Fam. den Hollander

Ook de familie Den Hollander was uitermate gecharmeerd van deze prachtige natuursteen dallen en koos voor de robuuste Noires Bourgogne.

Fam. Knoppert

De familie Knoppert zocht een Bourgondische vloer voor hun nog te verbouwen huis. De keuze viel op de Bourgogne Blanc.