Belgisch Hardsteen – Monastery Dark

Kempische Kasteelvilla in Zuid-Holland

Deze Kempische Kasteelvilla werd ontworpen door Bongers Architecten. Het doel was vanaf het begin duidelijk. Het bouwen van een kasteelvilla waarbij natuurlijke en authentieke materialen centraal staan. Het eindresultaat van dit project is werkelijk verbluffend. Alle details kloppen, en als natuursteen specialist gaat ons hart hier wel een stukje sneller van kloppen.

Voor de vloer in de woonkamer, keuken, serre en badkamer is er gekozen voor een Belgisch hardsteen in een “Monastery Finish”. Dit is een prachtige afwerking waarbij de de zijdes ingezaagd en gebroken worden, waarna de zijdes licht bol geschuurd worden. Deze Belgisch Hardsteen Monastery Dark werd geleverd op banen van 40 en 50 cm breed met wisselende lengtes. Hierdoor ontstaat er een speels banen verband.

Zowel binnen als buiten het huis zijn verschillende elementen uitgevoerd in Belgisch hardsteen. Denk hierbij aan Raamdorpels, Gevelplinten en een brievenbus.

Rond het huis is er gebruik gemaakt van Grind en oude Waaltjes. Dit zet de villa prachtig op een voetstuk in de groene omgeving.

Een schitterend project!

Heeft u interesse in deze tegel?


Heeft u interesse in deze tegel?


Heeft u interesse in deze tegel?

Kempische Kasteelvilla in
Zuid-Holland

Bekijk hieronder de video en foto’s van dit project