Gebruikte Waaltjes voor een authentieke uitstraling

Oude Rode Waaltjes | Gebakken Klei / Klinkers

Oude rode Waaltjes (Ook wel Oud Hollandse Waaltjes) worden uit oude straten gehaald en hergebruikt. In eerste instantie worden de Oude rode Waaltjes op een hoop verzameld, waarna de hele steentjes geselecteerd worden en op pallets worden gezet. De oude rode Waaltjes hebben een mooi doorleefd karakter en zijn perfect geschikt om extra sfeer en karakter in uw tuin te brengen.

Oude rode Waaltjes worden geleverd in het authentieke Waalformaat van 20x5x10 cm en worden doorgaans op zijn kant verwerkt. Maar het is ook mogelijk de steentjes “plat te verwerken. Hierbij moet wel gezegd worden, dat een platte verwerking niet geschikt is om zwaar te belasten.

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Onderhoud en verwerking:

De oude rode Waaltjes vragen weinig onderhoud. Enkel wanneer de steentjes in het zand verwerkt worden kan er wat onkruid tussen de steentjes groeien. In dat geval kan het onkruid gemakkelijk verwijderd worden met een mesje of borstel. Mocht het om een groter oppervlak gaan, dan kunt u er ook voor kiezen de steentjes af en toe te besproeien met een onkruidverdelger.

De Oude rode waaltjes kunnen op verschillende manieren verwerkt worden. De gemakkelijkste manier is een verwerking in het zand. Hierbij worden de steentjes in het zand geklopt waarna de voegen vol geveegd worden met zand. Maar de beste verwerking is een verwerking in de specie of gestabiliseerd zand. De steentjes worden dan in een laag zand-cement verwerkt. Hierdoor liggen de Waaltjes een stuk vaster en kunnen ze gevoegd worden. Door de steentjes te voegen blijft uw straatwerk vrij van onkruid.

Formaten:

  • 20 x 5 cm. Dikte ca 10 cm

Toepassingen voor deze tegels:

Terras, Oprit, Looppaden, Bestrating

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan:

Een offerte aanvragen bij van den Heuvel & van Duuren is handwerk. Wij denken met u mee, maken een prijs op basis van het leveradres en eventueel is een prijs voor het legwerk ook direct op te vragen.

  • #1 in de categorie vloeren op Trustpilot
  • Binnen 24 uur een passende offerte
  • Legwerk vanuit het tegelzettersgilde
  • Meer dan 500 m2 showroom
  • Meer dan 500 m2 showtuin

Oude-Rode-Waaltjes_|_Kempische-Kasteelvilla-Zuid-Holland_01

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor onze Oude Rode Waaltjes | Gebakken Klei / Klinkers (Outdoor) 👇

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: