Top selectie

Keramiek bij Van den Heuvel & Van Duuren

Van den Heuvel & Van Duuren is specialist in Natuursteen en exclusieve Keramiek. Dit wil zeggen dat als wij een keramische tegel opnemen in ons assortiment, hij allereerst aan de hoogte kwaliteitseisen moet voldoen.

Hierbij wordt gelet op hardheid, maatvastheid en variatie in oppervlaktestructuur. Als de keramiek beschikt over de juiste kwaliteiten zijn we er zeker van dat we onze klanten een top vloer kunnen leveren.

Belgisch Hardsteen Look Keramiek “Gezoet”

Wilt u een Belgisch Hardsteen vloer in uw huis zonder het onderhoud? De Belgisch Hardsteen look Keramiek “Gezoet” is een goede oplossing.

Belgisch Hardsteen Look Keramiek “Getrommeld”

De Belgisch Hardsteen Look Getrommeld is onze meest realistisch ogende Belgisch Hardsteen look. Zeker de moeite waard om te bekijken dus.

Leisteen Look Keramiek “Breukruw”

De Leisteen Look Keramiek “Breukruw” is een tegel met grijze en groene tinten en heeft een oppervlak dat sprekend lijkt op echt leisteen.

Ons assortiment keramiek onderscheidt zich vooral door onze collectie “Natuursteen Look” tegels. Nergens anders vindt u een aanbod “Natuursteen Look” keramiek zoals bij Van den Heuvel & Van Duuren.

Wanneer we spreken over een “Natuursteen Look” keramiek wil dit zeggen dat we een hardgebakken, onderhoudsvrije keramische tegel hebben, met een natuurgetrouwe natuursteen uitstraling. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Belgisch hardsteen, leisteen of marmer.

Het voordeel van “Natuursteen Look” keramiek is dat u de uitstraling heeft van een echte natuursteen vloer, maar het gebruiksgemak heeft van een keramische tegel. Zeker in badkamer, toilet of keuken kan dit fijn zijn. Ook voor mensen die natuursteen prachtig vinden, maar gewoon weinig onderhoud willen hebben aan een woonkamervloer kan een “Natuursteen Look” keramiek de perfecte oplossing zijn!

Onze top 3 “Natuursteen Look” keramiek

Belgisch Hardsteen Look Keramiek “Gezoet”

Deze natuurgetrouwe Belgisch Hardsteen look keramiek is nauwelijks te onderscheiden van een echte gezoete Belgische hardsteen. Van de kleuren fossielen tot de fijne sporadische adertjes… U vindt alle details van een echte Belgisch hardsteen terug in deze “Natuursteen Look” keramiek!

Belgisch Hardsteen Look Keramiek “Getrommeld”

Het leek lange tijd onmogelijk om een “Natuursteen Look” keramiek te maken met een mooie verouderde uitstraling. Deze getrommelde Belgisch hardsteen look heeft echter een prachtige landelijke uitstraling. Naast de natuurgetrouwe kleurnuances en fossielen, zorgen de getrommelde kanten voor een ongekende sfeervolle uitstraling!

Leisteen Look Keramiek “Breukruw”

Wanneer u denkt aan leisteen, dan denkt u aan een mooi ruw oppervlak waarin de structuur van de steen maximaal tot zijn recht komt. Deze eigenschappen lijken misschien moeilijk na te bootsen, maar u zult versteld staan van onze Leisteen Look Keramiek. Werkelijk alle details die u zoekt in een leisteen vindt u terug in deze prachtige “Natuursteen Look” keramiek. Deze tegels kunnen ook nog eens in de uitzonderlijke formaten 45×90 cm en 120×60 cm geleverd worden!

Andere Vloeren uit de Keramiek Top Selectie

Bij van dan Heuvel & Van Duuren vindt u een prachtig uitgebalanceerd assortiment keramische tegels. Van de beste natuursteen kopieën, tot de meest bijzondere materialen in groot en klein formaat. En uiteraard zijn al deze materialen zorgvuldig gekozen op basis van uitstraling en kwaliteit.

Van den Heuvel  & Van Duuren is specialist is natuursteen en exclusieve keramiek. Jaarlijks reizen we de wereld af op zoek naar de mooiste en meest bijzondere materialen. Zo weten we zeker dat u de keuze heeft uit het allermooiste en allerbeste materiaal voor vloer en wand!

Verwerken van Keramiek

Wanneer we praten over hoogwaardige keramiek, praten we vaak over harde materialen. Deze ook wel “hardgebakken” keramiek genaamde tegels hebben ook hun eigen kenmerken. Zo nemen deze keramische tegels weinig vocht op. Hierom is het belangrijk, een lijm te gebruiken met een hoge kleefkracht. Bij een “gewone” tegellijm loopt u het risico dat de lijm de tegel niet pakt. Verder is het ook belangrijk een flexibele voegmortel te gebruiken. Deze kan meebewegen met het krimpen en uitzetten van de vloer bij gebruik van bijvoorbeeld vloerverwarming.

Ook het verwerken op zich dient natuurlijk netjes te gebeuren. Hoewel er meer tegelzetters zijn dan natuursteen verwerkers, is het wel belangrijk een vakman te kiezen voor het verwerken van uw keramiek. Het mooi strak en vlak verwerken van de tegels bepaalt 50% van het uiteindelijke resultaat.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert om altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen. Daarnaast adviseren wij onze klanten gebruik te maken van onze specialisten van het TegelzettersGilde. Zo weet u zeker dat u de komende jaren zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe vloer.

Onderhoud van Keramiek

Keramiek vraagt weinig onderhoud. Gewoon wat dweilen en stofzuigen is voldoende om jarenlang te genieten van een keramische vloer. Doordat de tegels gebakken zijn nemen ze weinig tot geen vocht op en is vlekvorming ook geen veelvoorkomend probleem.

Ook krasjes komen weinig voor. Bij hoogglans gepolijste keramiek is echter wel een kans aanwezig dat er kleine gebruikerssporen optreden in de toplaag van de keramiek.

Ook zijn er altijd uitzonderingen. Afhankelijk van de tegel en de plaats waar hij verwerkt wordt geven we u uiteraard graag een passend advies op maat.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een matte Porcelanato tegel gaat gebruiken in een natte ruimte. In dat geval kan het raadzaam zijn de tegels extra te impregneren. Dit geeft een extra bescherming tegen o.a. achterblijven van zeepresten en kalkaanslag.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN FRANSE KALKSTEEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. van Walraven

De groene en grijze kleurtinten van de Leisteen Look Grey vloer pasten perfect bij de houten elementen in het huis van de fam. van Walraven.

Fam. Den Engelsman

Er werd gezocht naar een mooie tegel die goed past bij de inrichting van hun huis. De Leisteen Look Grey vloer was ideaal voor bij de kleurencombinaties van het interieur!

Fam. Beljaars

De fam. Beljaars was op zoek naar een keramische vloer met een natuursteen uitstraling. Het werd de Belgisch Hardsteen look Gezoet.