Kwartsiet

Van den Heuvel & Van Duuren is specialist is natuursteen. In ons assortiment vindt u dan ook een groot aantal steensoorten. Eén van deze natuursteen soorten is Kwartsiet. Kwartsiet is een metamorfe variant van zandsteen. Deze steensoort heeft dan ook veel vergelijkbare eigenschappen van zandsteen. Toch ziet kwartsiet er heel anders uit.

Kwartsiet kenmerkt zich door zijn sterk gelaagde structuur die veel weg heeft van leisteen. Het grootste verschil is waarschijnlijk de aanwezigheid van zogenaamde “glimmers”. Deze kleine glinsterende deeltjes geven kwartsiet bij lichtinval een zeer luxe uitstraling. Kwartsiet is naast mooi ook praktisch. Doordat deze steen onder extra druk heeft gestaan, heeft kwartsiet een hoge slijtvastheid.

Onze Beste Verkochte Kwartsiet Vloer

Carbon Gold Satinato

De meest bekende Kwartsiet vloer in ons assortiment is de Carbon Gold Satinato. Deze vloer kenmerkt zich door zijn antraciete oppervlak waarin zich een prachtig kleurenspel afspeelt. Van groene wolken tot goudkleurige glinsteringen, het is werkelijk ongelooflijk wat moeder natuur heeft klaargespeeld tijdens het ontstaan van deze natuursteen.

Kwartsiet Terrastegels

Door de hardheid is kwartsiet ook een zeer geschikt materiaal voor buiten. Deze natuursteen is bestand tegen alle weersinvloeden die ons land kent. Daarnaast is het breukruwe oppervlak van de steen zeer stroef en werkt deze ook bij winterweer als anti-slip laag.

Onze Beste Verkochte Kwartsiet Terrastegel

Autumn Grey

Deze prachtige kwartsiet is lichtgrijs van kleur en heeft een verouderde afwerking. Hierdoor heeft de steen een wat landelijke en sfeervolle uitstraling. Naast terrastegels in diverse formaten is deze kwartsiet ook leverbaar in het formaat 20x40x5 cm. In deze dikte kunt u deze prachtige natuursteen zelfs toepassen op de oprit en is hij bestand tegen het gewicht van auto’s.

Het verwerken van Kwartsiet tegels

Het verwerken van kwartsiet tegels is een klus voor de specialist. De dikte en maatverschillen in deze tegels maken het netjes en vlak verwerken van dit materiaal niet gemakkelijk. Een ervaren natuursteenverwerker zal dit echter keurig kunnen leggen.

Ook is het belangrijk om tijdens de verwerking geen zuurhoudende lijm of voegmortel te gebruiken. Dit kan blijvende vlekken veroorzaken in de steen.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert om altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen en de tegels te laten verwerken door het TegelzettersGilde.

Het onderhouden van Kwartsiet tegels

Kwartsiet is een harde steensoort maar is wel gevoelig voor zuren. Om deze reden is het altijd een goed idee om uw natuursteen extra te beschermen.

U kunt u Kwartsiet tegels het beste beschermen met een Vlekstop. De Moeller S234 “Vlekstop” is een kleurloze impregneer die een waterafstotende laag creëert in de toplaag van de steen. Daardoor dringt vuil een stuk lastiger in de steen.

Buiten kunt u de Kwartsiet het beste 2 á 3 keer per jaar behandelen met een Boenzeep. Deze zeep bevat olie welke de steen als het ware voedt. Hierdoor blijft de steen in betere conditie en hecht onkruid en mos minder makkelijk aan de steen.