Unieke, lichtgrijze Duitse kalksteen met roestkleurige schakeringen

Muschelkalk | Sensato

muschelkalk-sensato-duitse-kalksteen-badkamer-bad-2

Een bijzondere toevoeging aan de natuursteenselectie van ‘Van den Heuvel & Van Duuren’. De Muschelkalk is één van de exclusievere materialen welke we in ons assortiment opgenomen hebben. Deze Duitse kalksteen is zelfs al ontstaan in het midden-Trias (Ongeveer 240 miljoen jaar geleden) en behoort met haar steensoort nog steeds tot de top van Europese natuurstenen. Onze Muschelkalk dankt haar naam aan de vele fossiele schelpen (Duits: Muschel) welke je veel al terugvindt in stenen die in deze periode gevonden zijn.

Aangezien het ontstaan van deze steen al miljoenen jaren geleden plaatsvond en dit materiaal nog steeds enorm populair is bij vele natuursteenliefhebbers, kunnen we wel sprekend van een definitie van tijdloos. Door de lichtgrijze kleur gecombineerd met een bruin/roestigkleurige structuur is deze vloer met vrijwel iedere interieurstijl te combineren, zowel in een landelijke als een moderne inrichting. Dit alles wordt ook bepaald door de afwerking welke je hiervoor selecteert, overleg dit ook vooral met één van onze adviseurs. De afwerking welke wij geselecteerd hebben is een zeer bijzondere, namelijk ‘Sensato’. Vanuit de groeve verouderen ze het materiaal op een subtiele manier om het vervolgens te zandstralen, hierdoor krijgt de steen een fijnkorrelige oppervlaktestructuur. Daarna wordt het materiaal nog heel licht geborsteld, dit zorgt er ook mede voor dat de natuurlijke kleuren van de steen naar boven komen.

De Muschelkalk is in verschillende vaste formaten leverbaar, maar wordt veel al verwerkt in een banenverband met wisselende lengtes. We kunnen het materiaal in zowel 2 als 3 cm dikte laten maken, waardoor het eventueel ook naar een buitenterras doorgelegd kan worden.

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Onderhoud en verwerking:

De Muschelkalk vraagt niet veel onderhoud. Het robuuste karakter van deze kalksteen zorgt voor een vergevingsgezind oppervlak. In principe kunt u met een zachte bezem al ver komen.

Wanneer u de vloer maximaal wilt beschermen is er wel de mogelijkheid om de vloer te behandelen met een Dallenwas, of te impregneren met een natuursteen-impregneer. Vooral in de natte ruimtes kan dit erg nuttig zijn.

Als u het lastig vindt om hier een goede keuze in te maken, dan kunt u ons altijd even om hulp vragen.

Laat ons weten waar uw tegels komen te liggen en wij stellen een onderhoudsadvies op maat voor u op. Zo kunt u de komende jaren zorgeloos genieten van uw nieuwe vloer. De Muschelkalk dient verwerkt te worden in een zuurarme, flexibele natuursteenlijm. Ook het voegmateriaal dient zuurarm te zijn.

Formaten:

  • 40 x 40 cm. Dikte 2 cm
  • 60 x 60 cm. Dikte 2 cm
  • 80 x 80 cm. Dikte 2 cm
  • Banen 40 cm breed. Dikte 2 cm
  • Banen 60 cm breed. Dikte 2 cm

Toepassingen voor deze tegels:

Woonkamer, keuken, hal / gang, toilet, badkamer

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan:

Een offerte aanvragen bij van den Heuvel & van Duuren is handwerk. Wij denken met u mee, maken een prijs op basis van het leveradres en eventueel is een prijs voor het legwerk ook direct op te vragen.

  • #1 in de categorie vloeren op Trustpilot
  • Binnen 24 uur een passende offerte
  • Legwerk vanuit het tegelzettersgilde
  • Meer dan 500 m2 showroom
  • Meer dan 500 m2 showtuin

muschelkalk-sensato-duitse-kalksteen-badkamer-bad-2

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor onze Muschelkalk | Sensato 👇

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: