Perlato

Perlato is een prachtige Italiaanse marmer die zich kenmerkt door zijn warme zandkleur en verfijnde fossielen. Perlato marmer wordt vooral toegepast in klassieke interieurs, of in interieurs waar een stijlvol “chique” karakter wordt nagestreefd.

Perlato marmer wordt in veel gevallen gezoet geleverd. Wanneer een Perlato gezoet wordt heeft hij een mooie kleur, een lichte eiglans en is er een perfect beeld op de structuur van de steen. Een andere afwerking is “gepolijst”. De tegels worden dan dusdanig fijn geschuurd dat er een spiegelglans ontstaat. De gepolijste afwerking is wel kwetsbaarder in het gebruik.

Perlato Tegels

Perlato wordt geleverd in 2 kleuren. “Type B” en “Type C”. De type B is wat donkerder en bruiner van kleur. De type C is de meest lichte beige selectie.

Perlato tegels worden vaak in banen geleverd. Deze banen hebben wisselende lengtes waardoor er een speels karakter ontstaat in de banen. Deze banen hebben wel een vaste breedte. De gebruikelijke breedtes zijn 30 of 40 cm breed.

Perlato Maatwerk

Perlato marmer is door zijn structuur en hardheid zeer geschikt voor maatwerk. Perlato wordt dan ook regelmatig gebruikt voor vensterbanken, planchetten en bijv. traptreden. Wanneer u een Perlato vloer heeft, zijn bijpassende stukken maatwerk vaak een erg mooie aanvulling op het geheel.

Het Verwerken van Perlato Marmer

Het verwerken van een Perlato marmer kan het beste uitgevoerd worden door een ervaren natuursteenverwerker. Het is namelijk zeer belangrijk dat een strakke marmer tegel netjes en vlak verwerkt wordt. Het glanzende oppervlak van de tegel laat namelijk precies zien waar de oneffenheden zitten. Ook het gebruiken van de juiste lijm en voegmaterialen is belangrijk. Deze materialen dienen vrij te zijn van zuren om verkleuring te voorkomen.

Bij Van den Heuvel & Van Duuren adviseren wij u altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen en de tegels te laten verwerken door het TegelzettersGilde. Deze vaklieden hebben jarenlange ervaring. Zo weet u straks zeker dat u zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe Perlato vloer.

Het Onderhoud van Perlato

Perlato Marmer kan op verschillende manieren behandeld worden. De juiste keuze hierin wordt bepaald door de plaats waar de Perlato toegepast wordt. Uiteraard geven we u hier graag een passend advies in.