TOP SELECTIE

Travertin Vloer

Travertin is een kalksteen met een open structuur. Dit komt doordat deze steen ontstaat uit kalk afkomstig van water uit warmwaterbronnen. Wanneer de gezonken kalk uit dit water zich mengt met dode bladeren, beestjes en takjes ontstaat er na verloop van tijd een vaste laag. Deze versteent vervolgens tot de travertin. Tijdens het ontstaan van deze steen verteren deze plantaardige en dierlijke resten en blijven er gaatjes over. Dit veroorzaakt een mooie open structuur die kenmerkend is voor een Travertin vloer.

Een Travertin vloer is niet alleen mooi. Een Travertin vloer is namelijk ook heel erg praktisch. De gewolkte structuur van deze natuursteen is weinig gevoelig voor vlekken. En wanneer we praten over getrommelde Travertin vloeren laten deze weinig gebruikerssporen zien.

Authentique de Dordogne

De Authentique de Dordogne is een schitterende travertin in combinatie van lichte en iets donkerdere beige tegels.

Classic Travertin

De Classic Travertin is een échte klassieker. De zandkleurige beige tinten geven uw interieur een heerlijk warm karakter.

Apulia Ivory Cream

Wanneer u een sfeervolle, verouderde travertin zoekt dan is de Apulia Ivory Cream een schot in de roos.

Onze top 3 Travertin vloeren

Authentique de Dordogne

Onze Authentique de Dordogne is een bijzondere Travertin vloer. Deze Travertin wordt namelijk gestopt, geschuurd en getrommeld. Deze afwerking oogt zeer rustiek.

Daarnaast is er een mooie mix van kleuren aanwezig in deze vloer, waardoor deze Travertin sterk doet denken aan een Franse kalksteen. Liefhebbers van Bourgondische dallen en oude bouwmaterialen vallen dan ook met regelmaat voor deze Travertin vloer.

Classic Travertin

De Classic Travertin kenmerkt zich door zijn mooie zandbeige kleur en open structuur. Deze tegels worden namelijk ongestopt gezoet. Dit geeft een mooi en klassiek karakter aan deze vloer.

De Classic Travertin is leverbaar in verschillende formaten en dus toepasbaar in vrijwel iedere ruimte, van groot tot klein. Ook deze Travertin vloer is onderhoudsarm en laat zich heerlijk leven.

Apulia Ivory Cream

De Apulia Ivory Cream is een bijzondere Travertin vloer. Deze Travertin wordt speciaal op kleur geselecteerd. In de Apulia Ivory Cream vindt u dan ook alleen de mooiste en lichte beige tinten.

Door deze vloer licht te zoeten en te trommelen ontstaat er een mooie geleefde afwerking. De Apulia Ivory Cream is o.a. leverbaar in een Groot Romaans verband, waarbij de kleurenmix van deze Travertin vloer maximaal tot zijn recht komt.

Het Leggen van een Travertin vloer

Het leggen van een Travertin vloer is een specialistisch werk. In deze natuursteen tegels kan namelijk altijd wat maat- en dikteverschil voorkomen. Ervaring is hierbij echter een must. Een ervaren natuursteen verwerker lost dit namelijk op in zijn lijmbed. Ook het gebruik van de juiste (zuurvrije) lijm en voegmaterialen is belangrijk. Verkeerde lijm en voegmaterialen kunnen namelijk uitslag en vlekken veroorzaken in de Travertin tegels.

Wij adviseren onze klanten om altijd gebruik te maken van de door ons geadviseerde lijm en voegmaterialen en de vloer te laten leggen door onze specialisten van het TegelzettersGilde. Zo weet u zeker dat u de komende jaren zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe Travertin vloer.

Het onderhouden van een Travertin vloer

Travertin vraagt niet veel onderhoud. Enkel dweilen met een natuursteen zeep volstaat al voor het basisonderhoud van dit materiaal. Toch zijn er altijd situaties waar de vloer wat extra bescherming kan gebruiken. Vertel ons altijd even waar de Travertin vloer komt te liggen, zodat wij u een advies op maat kunnen geven m.b.t. het juist behandelen van uw nieuwe vloer.

Bezoek onze showroom in Breda

Een natuursteen vloer kopen is niet zomaar iets. Het is een belangrijke keuze die voor jaren gemaakt wordt. Om deze reden hebben wij op ruim 500m² al onze natuursteen vloeren netjes verwerkt in de vloer liggen. Zo krijgt u een perfect beeld op ieder materiaal.

Naast onze showroom vindt u ook ruim 500m² showtuin. Ook hier hebben we al onze outdoor materialen keurig verwerkt in terrassen.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BOURGONDISCHE
NATUURSTEEN VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. Janssen

De familie Janssen was op zoek naar een lichte travertin vloer voor de benedenverdieping en kwam terecht bij de Apulia Ivory.

Fam. Halbesma

De familie Halbesma wilde een warme, gezellige en gemakkelijke vloer en koos voor de Apulia Mocca Anticato met een ‘Soft Finish’ afwerking.

Fam. uit Wassenaar

In de zoektocht naar een geschikte steen voor de badkamer, koos deze familie uit Wassenaar voor de prachtige Apulia Ivory.