Unieke Kloosterdallen, met de hand gekloven, verouderd en geborsteld.

Bourgondische Dallen | Kloosterdallen | Antiek Verouderd

Een blik op deze prachtige antiek verouderde kloosterdallen neemt je 100 jaar mee terug in de tijd.

Wanneer je door een oude kerk of klooster loopt vallen ze direct op. De prachtige verouderde vloeren die er in sommige gevallen al honderden jaren liggen. Vaak zijn dit soort vloeren onbereikbaar, omdat wij niet de mogelijkheid hebben om zo lang over onze eigen vloer te lopen. En juist die slijtage, van soms wel miljoenen voeten maken deze vloeren zo mooi.

Er is echter een alternatief waarbij u geen concessie in uitstraling hoeft te doen. Onze antiek verouderde Kloosterdallen worden namelijk op een zeer bijzondere ambachtelijke manier verouderd. Door alle afwerkingen handmatig uit te voeren kunnen wij hetzelfde doorleefde karakter behalen als de honderden jaren oude vloeren die u zo mooi vindt.

De antiek verouderde Kloosterdallen worden tegel voor tegel met de hand gekapt, verouderd, geschuurd en geborsteld.

Omdat deze afwerking een robuuste uitstraling heeft, hebben wij ervoor gekozen de tegels te laten maken in een groot formaat (70x55x ca. 2 cm). Ook dit draagt bij aan de uitstraling die wij willen behalen met de uniek verouderde Klooster Dallen. Door dit grote oppervlak wordt de uitstraling van deze tegel nog meer benadrukt.

Het grove oppervlak van deze tegel belemmert het onderhoud totaal niet. Deze Dallen zijn eenvoudig in het onderhoud en na impregnering perfect voor vrijwel iedere ruimte.

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Onderhoud en verwerking:

Het onderhouden van deze Kloosterdallen is een eenvoudige klus. Door de dichte structuur van deze leisteen, in combinatie met het geborstelde oppervlak, is er geen sprake van een hard zuigende toplaag. Daardoor is deze vloer gemakkelijk te onderhouden met wat natuursteenzeep. Er zijn echter altijd ruimtes waar wat extra bescherming geen kwaad kan.

Het juiste onderhoudsadvies hangt af van de plek waar de tegels verwerkt gaan worden. Uiteraard kunt u ons altijd even om advies vragen. We helpen u namelijk graag met het samenstellen van een onderhoudsadvies op maat.

Om deze leisteen met antiek verouderd oppervlak op de juiste manier te verwerken, is het belangrijk dat de juiste lijm & voegmaterialen worden gebruikt. Belangrijkst hierbij is dat de materialen geen zuren bevatten.

Daarnaast raden we u aan om deze vloer te laten verwerken door een vakman met ervaring. Het verwerken van deze vloeren is vakmanschap. De Kloosterdallen verschillen soms zowel in dikte als in formaat. Een specialist die hier ervaring mee heeft, weet precies hoe hij hier mee om moet gaan.

Uiteraard hebben onze tegelzetters jarenlange ervaring en iedere situatie al meegemaakt. Door de jaren heen heeft ons dat de beste, meest ervaren en kundige vakmannen opgeleverd die er te vinden zijn.

Formaten:

  • 55x70cm. Dikte ca. 2 cm
  • Klein Romaans Verband. Dikte ca. 2 cm
  • Groot Romaans Verband. Dikte ca. 2 cm

Toepassingen voor deze tegels:

Woonkamer, keuken, hal / gang, toilet, badkamer

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan:

Een offerte aanvragen bij van den Heuvel & van Duuren is handwerk. Wij denken met u mee, maken een prijs op basis van het leveradres en eventueel is een prijs voor het legwerk ook direct op te vragen.

  • #1 in de categorie vloeren op Trustpilot
  • Binnen 24 uur een passende offerte
  • Legwerk vanuit het tegelzettersgilde
  • Meer dan 500 m2 showroom
  • Meer dan 500 m2 showtuin

Kloosterdallen Antiek Verouderd (11)

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor onze Bourgondische Dallen | Kloosterdallen | Antiek Verouderd 👇

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: