Marmer

Marmer bij van den Heuvel & van Duuren

Bij “Van den Heuvel & Van Duuren” hebben we verschillende marmers in ons assortiment. Deze marmers komen uit verschillende landen. De meeste marmers komen echter uit Italië, Spanje, Griekenland en Turkije. In deze landen zitten veel groeves waar de kwaliteit van de marmer optimaal is.

Marmer is een kalksteen. De reden dat marmer zo populair is, is de structuur van de steen. Iedere marmer heeft zijn eigen structuur. De ene marmer is zwaar geaderd, de andere heel fijn. De ene marmer heeft veel fossielen, de andere is egaal van kleur. En dan zijn er natuurlijk nog verschillende kleuren in marmer te kiezen. Er zijn dus veel mogelijkheden.

Naast het feit dat er veel keuze is qua kleur en structuur is marmer ook zeer goed te bewerken. Ook dit is een reden waarom er zoveel soorten marmer gebruikt worden voor vloeren en maatwerk.

Hieronder vindt u onze meest verkochte marmers.

Bianco Carrara

Bianco Carrara marmer is één van de bekendste marmers op de markt. Bianco Carrara kenmerkt zich door zijn witte kleur en grijze aders. Deze Italiaanse marmer wordt van vroeger uit veel gebruikt in Nederland. De Bianco Carrara ziet u bijvoorbeeld veel terug in de gangen van oude herenhuizen en grachtenpanden.

Bianco Carrara kan op verschillende manieren bewerkt worden. De meest gebruikte afwerking is gezoet. Zoeten wil zeggen dat de tegels geschuurd worden met een fijne korrel en water. Daardoor krijgen de tegels of platen een mooi glad oppervlak en een elegante eiglans.

Cordoba Rain Grey

Dit marmer is een zeer uniek materiaal. Deze steen heeft een prachtige wolkenstructuur van witte aders in een chique grijze marmer. De fantastische combinatie van kleuren zorgt ervoor dat deze tegel vrij gemakkelijk te combineren is met verschillende interieur stijlen.

De Cordoba Grey kan op verschillende manieren bewerkt worden. Door het oppervlak te zoeten wordt de structuur van de tegel mooi benadrukt. Verder krijgen de tegels of platen een mooi glad oppervlak en een elegante eiglans.

Perlato

Perlato marmer staat bekend om zijn prachtige zandkleur en fijne fossielen. Deze Italiaanse marmer is al jaren op de markt en is altijd even populair gebleven. De Perlato is er in 2 soorten. De type C en de type B. De Type C is de lichte kleur en de type B is de wat bruine variant. De Perlato marmer is vooral een klassieke en stijlvolle marmer.

Ook de Perlato is op zijn mooiste in de gezoete afwerking. Dit geeft een prachtig beeld op de subtiele structuur van deze marmer. De Perlato marmer is leverbaar in tegels en platen. Hierdoor is bijpassend maatwerk bij uw vloer geen enkel probleem.

Marmer Verwerken

Het verwerken van marmer vloeren is een vak apart. Niet alleen is het van het grootste belang dat de tegels goed vlak liggen. Marmer verwerken kent meer valkuilen. Zo is het belangrijk om de juiste natuursteenlijm te kiezen. Er zijn namelijk marmer soorten die doorschijnen. Wanneer u dan een verkeerde lijm gebruikt, ziet u de lijmrullen later terug in het oppervlak van de vloer. Ook het kiezen van de juiste voegmortel is erg belangrijk. Wanneer er een verkeerde voegmortel gebruikt wordt is er namelijk kans op randverkleuring.

Om zeker te zijn van een perfecte verwerking adviseren we bij Van den Heuvel & Van Duuren altijd gebruik te maken van onze tegelzetters van het TegelzettersGilde. Hier kunt u rekenen op vakmensen met jarenlange ervaring. Daarnaast adviseren wij u altijd om uw tegels te (laten) verwerken in de door ons geselecteerde lijm en voegmaterialen. Zo voorkomt u onnodige problemen en kunt u jarenlang genieten van uw prachtige nieuwe marmer tegels.

Marmer behandelen

Wanneer u een marmer vloer koopt is het een goed idee om deze na het leggen te impregneren. Zo voorkomt u onnodige vlekken in de toekomst. De vloer moet wel goed droog zijn voordat er geïmpregneerd kan worden.

Marmer tegels behandelen kan op verschillende manieren.

Marmer Kleurloos Impregneren

Wanneer u marmer kleurloos wilt impregneren dan kan dit met de Moeller S234 “Vlekstop”. Deze impregneer kan pas aangebracht worden wanneer al het vocht uit de nieuwe vloer is. Het aanbrengen van deze impregneer werkt als volgt.

 1. Reinig de vloer grondig met de Moeller R155 “Zuurvrije Grondreiniger”.
 2. Spoel de vloer goed na met enkel schoon water en laat de vloer weer goed opdrogen.
 3. Breng de Moeller S234 “Vlekstop” aan met een schone niet pluizende doek. Doe dit met roterende bewegingen. Werk hierbij altijd hele tegels en/of banen af. Nooit half op een tegel stoppen. En bevochtig zowel de tegels als de voegen met de impregneer.
 4. Poets de impregneer goed uit zodat er geen plasjes blijven staan.
 5. Controleer direct na het aanbrengen van de impregneer of er nog strepen zichtbaar zijn. Als dit zo is, dan kunt u deze binnen 2 uur nog gemakkelijk verwijderen met wat pure terpentine.
 6. Laat de vloer drogen.

Na deze behandeling kunt u de vloer onderhouden door wekelijks of maandelijks te dweilen met de Moeller P324 “Edelzeep”. Verder hoeft u enkel te dweilen met warm water.

Marmer Kleurverdiepend Impregneren

Het kan zijn dat u de vloer wat donker wilt maken. In dat geval kunt u de vloer impregneren met een kleurverdiepende impregneer. Wij adviseren hiervoor de Moeller S242 “Kleurverdiepende Bescherming”. Ook deze impregneer kan pas aangebracht worden wanneer de vloer volledig uitgedroogd is. Het aanbrengen van deze impregneer werkt als volgt.

 1. Reinig de vloer eerst grondig met de Moeller R155 “Zuurvrije Grondreiniger”.
 2. Spoel de vloer goed na met enkel schoon water en laat de vloer weer goed opdrogen.
 3. Breng de Moeller S242 “Kleurverdiepende Bescherming” aan met een schone niet pluizende doek. Doe dit met roterende bewegingen. Werk hierbij altijd hele tegels en/of banen af. Nooit half op een tegel stoppen. En bevochtig zowel de tegels als de voegen met de impregneer.
 4. Poets de impregneer goed uit zodat er geen plasjes blijven staan.
 5. Controleer direct na het aanbrengen van de impregneer of er nog strepen zichtbaar zijn. Als dit zo is kunt u deze binnen 2 uur nog gemakkelijk verwijderen met wat pure terpentine.
 6. Laat de vloer drogen.

Ook na een kleurverdiepende behandeling kunt u de vloer wekelijks of maandelijks onderhouden door de vloer te dweilen met de Moeller P324 “Edelzeep”. Verder hoeft u enkel te dweilen met warm water.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN FRANSE KALKSTEEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. de Boer

Voor de benedenverdieping van hun woning was de Fam. de Boer op zoek naar een marmeren vloer in een lichte kleur.

Fam. Dierick

Voor een nieuw kantoorpand was de heer Dierick op zoek naar een mooie, warme en klassieke marmer. Hij koos voor de Cordoba Rain.

Fam. Mijnsbergen

Mevr. Mijnsbergen zocht naar tegels die het karakter van hun pand konden versterken. Ze koos Bianco Carrara.