Duurzame oplossing voor uw bestrating

Scoria Bricks | Gebakken klei / Klinkers

In Nederland zijn de Scoria Bricks wat minder bekend als in de rest van de wereld. Maar de Scoria bricks zijn een van de oudste producten welke gebruikt worden voor bestrating. De oorsprong van dit materiaal ligt in Engeland. In de 19de eeuw werd het afval van hoogovens gebruikt om te hergebruiken. Dit werd in mallen gegoten en daarna 3 dagen lang uitgehard in een oven.

De Scoria Bricks worden nog steeds op dezelfde wijze gemaakt en zijn zeer geliefd bij onze verwerkers. Door het lange bakproces zijn Scoria bricks onbreekbaar en daardoor zeer goed te gebruiken voor elke toepassing. Ze kunnen veel gewicht dragen, en zijn handzaam te verwerken. Naast dat dit materiaal Keihard is, zijn de Scoria bricks ook waterdicht.

Dit zorgt ervoor dat groenaanslag ook geen enkel vat heeft op dit materiaal. Zeer onderhoudsvriendelijk dus! De Scoria Bricks hebben diverse kleuren in een partij, welke meestal van lichtblauw naar donkergrijs tonen.

Onderhoud en verwerking:

De scoria Bricks kunnen zowel los in het zand verwerkt worden, als in de specie of stabilise. Onderhoud: Doordat dit materiaal kei hard is, heeft groenaanslag geen enkele kans op dit materiaal. Schoonmaken is dan ook nagenoeg niet nodig.

Formaten:

  • 20 x 8 cm. Dikte ca. 10 cm

Toepassingen voor deze tegels:

Terras, Oprit, Looppaden, Bestrating

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan:

Een offerte aanvragen bij van den Heuvel & van Duuren is handwerk. Wij denken met u mee, maken een prijs op basis van het leveradres en eventueel is een prijs voor het legwerk ook direct op te vragen.

  • #1 in de categorie vloeren op Trustpilot
  • Binnen 24 uur een passende offerte
  • Legwerk vanuit het tegelzettersgilde
  • Meer dan 500 m2 showroom
  • Meer dan 500 m2 showtuin

Scoria-Bricks-18

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor onze Scoria Bricks | Gebakken klei / Klinkers (Outdoor) 👇

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: