Heeft u een groot project, maar een beperkt budget? Wilt u toch de luxe uitstraling van natuursteen? Dan is de Spotted Bluestone zeker een goede optie!

De Spotted Bluestone Gezoet is een van de meest populaire hardsteen soorten die er is. De Spotted Bluestone, ook wel Chinees hardsteen genoemd, is een prachtige hardsteen soort die prijstechnisch gezien erg interessant is. De fossielen in het hardsteen zijn erg kenmerkend voor de gezoete versie. Dankzij de perfecte zoetlaag komen de fossielen prachtig naar voren. De Chinese hardsteen wordt vaak als alternatief gebruikt voor het Belgische Hardsteen, waar over het algemeen toch een hoger prijskaartje aan hangt.

Het oppervlak van de tegel is handmatig gezoet en de zijkanten zijn recht zonder facet, waardoor de Spotted Bluestone strak verwerkt kan worden met een minimale voeg. Een prachtige hardsteen die met bijna elke interieur-stijl gecombineerd kan worden.

Onderhoud:

Voor het onderhoud van het Chinese Hardsteen is het belangrijk dat we kijken waar de tegels verwerkt gaan worden. Indien dit in een natte ruimte is (bijv. badkamer, wc, douche), dient het namelijk anders behandeld te worden dan wanneer het in een droge huis/studeer kamer wordt verwerkt. Wanneer de Chinese hardsteen in aanraking komt met water dient het oppervlak goed beschermd te zijn. Dit kunt u doen door te impregneren. Impregneren is het aanbrengen van een beschermlaag in de toplaag van uw natuursteen dat het binnendringen van water, vocht, olie en vet voorkomt.

Verwerking:

Chinees hardsteen dient dient verwerkt te worden in een flexibele zuurarme natuursteenlijm. Ook het voegmateriaal dient vrij te zijn van zuren.

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: