[OUD] Belgisch Hardsteen Verschillende soorten, maten en afmetingen verkrijgbaar bij Van den Heuvel & Van Duuren

Belgisch hardsteen is erg populair. Dit komt vooral omdat deze hardsteen een tijdloze natuursteen is. Belgisch hardsteen werd 100 jaar geleden gebruikt, maar vandaag de dag is er nog evenveel vraag naar.

Er zijn verschillende Belgisch hardsteen vloeren. Eigenlijk is er voor iedereen een Belgisch hardsteen. Of u nu op zoek bent naar een strakke Belgisch hardsteen tegel, of juist een verouderde, er is keus genoeg. Ook qua formaten is er van alles mogelijk.

Belgisch Hardsteen bij Van den Heuvel & van Duuren

“Van den Heuvel & van Duuren” verkoopt verschillende soorten Belgisch hardsteen en wij geven hier graag informatie over. Hieronder staan daarom diverse artikelen om u meer informatie over Belgisch hardsteen te geven.

Wij selecteren verder verschillende leveranciers voor de beste Belgische hardsteen, en importeren in enkele gevallen de hardsteen zelf. Om u een indruk te geven, vindt u hieronder wat voorbeelden van onze Belgisch hardsteen voor binnen, buiten en op de wand.

Belgische Hardsteen voor Binnen

Belgisch hardsteen “Donker Gezoet”

Kanten gezaagd.

Belgisch Hardsteen Donker GezoetDe donker gezoete Belgisch hardsteen is met zijn gezaagde kanten een echte klassieke vloer, die vooral tot zijn recht komt in de strakkere of statige (authentieke) interieurs. De donkere zoetlaag geeft een schitterend beeld op de fossielen in de hardsteen en laat de vloer extra leven.

Deze Belgisch hardsteen tegels “Donker Gezoet” (kanten gezaagd) zijn verkrijgbaar in de maten:

 • 40x40x1,5 cm
 • 50x50x1,5 cm
 • 60x60x1,5 cm
 • 80x80x1,5 cm

Wanneer u bezig bent met een renovatie en u weinig ruimte tot uw beschikking heeft voor de vloer, verkopen wij deze formaten ook met een dikte van 1cm.

Uiteraard kunnen wij ook bijpassende donker gezoete plinten leveren. Deze plinten worden geleverd met een hoogte van 7cm in wisselende lengtes (1,5 cm dik) en met een klein facetje aan de bovenzijde.

Vraag offerte aan voor Belgisch Hardsteen “Donker Gezoet”

Belgisch hardsteen “Blauw Gezoet”

Kanten gezaagd.

Belgisch Hardsteen Blauw GezoetEen blauw gezoete Belgisch hardsteen vloer is een echte “authentieke” vloer. De blauwtint van deze hardsteen is “dat” waar de Belgen trots op zijn. De blauw gezoete toplaag van de steen geeft een rustieke “feel” waarin alle fossielen nog steeds tot hun recht komen.

De Belgisch hardsteen tegels “Blauw Gezoet” (kanten gezaagd) zijn verkrijgbaar in de maten:

 • 40x40x1,5 cm
 • 50x50x1,5 cm
 • 60x60x1,5 cm
 • 80x80x1,5 cm

Ook voor deze vloer kunt u bijpassende plinten bestellen bij “van den Heuvel & van Duuren”. Deze plinten zijn 7cm hoog, 1,5cm dik en hebben wisselende lengtes.

Vraag offerte aan voor Belgisch Hardsteen “Blauw Gezoet”

Belgisch hardsteen “Grijs Geschuurd”

Kanten gezaagd.

Belgisch Hardsteen Grijs GeschuurdDit is typisch een vloer voor mensen die graag Belgisch hardsteen willen gebruiken, maar bang zijn dat een hele vloer te donker wordt. Door de schuring worden de fossielen ook iets minder opzichtig. Een vloer met een lichte, rustieke uitstraling. Prachtig!

De Belgisch hardsteen tegels “Grijs Geschuurd” (kanten gezaagd) zijn verkrijgbaar in de maten:

 • 40x40x1,5 cm
 • 50x50x1,5 cm
 • 60x60x1,5 cm
 • 80x80x1,5 cm

Ook voor de grijs geschuurde vloeren zijn er plinten te verkrijgen. Deze plinten worden geleverd met een hoogte van 7cm, 1,5cm dik en hebben wisselende lengtes. De plinten hebben aan de bovenzijde een klein facet.

Vraag offerte aan voor Belgisch Hardsteen “Grijs Geschuurd”

Belgisch hardsteen “Leather Finish”

Oppervlak licht gezandstraald en geborsteld.

Belgisch Hardsteen Leather FinishDoor de Belgisch hardsteen te bewerken met de “Leather Finish” methode, ontstaat er een levendig karakter. De bovenzijde van de tegels wordt mooi doorleefd terwijl de toplaag nog steeds mooi dicht blijft. Erg gebruiksvriendelijk!

De Belgisch hardsteen “Leather Finish” tegels zijn verkrijgbaar in de maten:

 • 40x40x1,5 cm
 • 50x50x1,5 cm
 • 60x60x1,5 cm
 • 80x80x1,5 cm

Ook voor de “Leather Finish” vloeren worden er plinten gemaakt. Deze plinten worden geleverd met een hoogte van 7cm, 1,5cm dik en hebben wisselende lengtes. Ook worden de plinten aan de bovenzijde afgewerkt met een klein facet.

Vraag offerte aan voor Belgisch Hardsteen “Leather Finish”

Belgisch hardsteen “Soft Finish Dark Tone”

Kanten getrommeld

Belgisch Hardsteen. Soft Finish Dark ToneÉén van onze mooiste vloeren als het gaat over verouderde Belgisch hardsteen. Bent u op zoek naar een verouderde Belgisch hardsteen? Mooier dan de Belgisch hardsteen “Soft Finish Dark Tone” gaat het waarschijnlijk niet worden. Door zijn “Soft Finish” ziet de vloer er mooi geleefd uit. Omdat de tegel voor de trommel behandeling nog gezoet is, is deze vloer ook nog eens bijzonder fijn in het onderhoud en gebruik.

De Belgisch hardsteen “Soft Finish Dark Tone” tegels zijn verkrijgbaar in de maten:

 • 40x40x1,5 cm
 • 50x50x1,5 cm
 • 60x60x1,5 cm

Uiteraard hebben wij voor u plinten in dezelfde verouderde afwerking. Deze plinten worden geleverd met een hoogte van 7cm, in wisselende lengtes. (1,5cm dik)

Vraag offerte aan voor Belgisch Hardsteen “Soft Finish Dark Tone”

Belgisch hardsteen “Soft Finish Light Tone”

Kanten getrommeld

Belgisch Hardsteen Soft Finish Light ToneVoor de mensen die de Belgisch hardsteen “Soft Finish Dark Tone” tegels te donker vinden, is er de Belgisch hardsteen “Soft Finish Light Tone”. Deze vloer heeft dezelfde eigenschappen als de “dark tone” maar is lichter gezoet. Zeker in wat donkerdere ruimtes kan dit een handige optie zijn.

De Belgisch hardsteen “Soft Finish Light Tone” tegels zijn verkrijgbaar in de maten:

 • 40x40x1,5 cm
 • 50x50x1,5 cm
 • 60x60x1,5 cm

Ook bij deze vloer kunnen wij plinten leveren in dezelfde afwerking als de tegels. Deze plinten worden geleverd met een hoogte van 7cm, 1,5cm dik en wisselende lengtes.

Vraag offerte aan voor Belgisch Hardsteen “Soft Finish Light Tone”

Belgisch hardsteen ” Monastery Type Light”

Oppervlak geschuurd, kanten aflopend verouderd

Belgisch Hardsteen Monastery LightVoor mensen die van authentieke vloeren houden, is dit waarschijnlijk de mooiste Belgisch hardsteen vloer in ons assortiment. Door zijn prachtig verouderde kanten en aflopend geschuurde randen zou deze vloer wel 100 jaar oud kunnen zijn. Deze vloer is zeer geliefd in de wereld van de oude bouwmaterialen, binnenhuisarchitecten / kunstenaars en monumenten renovatie.

De Belgisch hardsteen ” Monastery Type Light” tegels zijn verkrijgbaar in de maten:

 • 40x40x1,5 cm
 • 50x50x1,5 cm
 • 60x60x1,5 cm

De Belgisch hardsteen ” Monastery Type Light” is ook verkrijgbaar in banenverband:

 • Banen 20cm breed, wisselende lengtes, 1,5cm dik
 • Banen 30cm breed, wisselende lengtes, 1,5cm dik
 • Banen 40cm breed, wisselende lengtes, 1,5cm dik
 • Banen 50cm breed, wisselende lengtes, 1,5cm dik

Uit deze tegels worden 7cm hoge plinten in wisselende lengtes gezaagd (1,5cm dik). Deze plinten worden aan de bovenzijde afgewerkt met een klein facet.

Vraag offerte aan voor Belgisch Hardsteen “Monastery Type Light”

Belgisch hardsteen ” Monastery Type Dark”

Oppervlak gezoet, kanten aflopend verouderd

Belgisch Hardsteen Monastery DarkVoor wie de Belgisch hardsteen ” Monastery Type Light” te licht vind is er de ” Monastery Type Dark” Deze tegels hebben dezelfde veroudering ondergaan, maar zijn donkerder gezoet. Hierdoor komen de fossielen van de steen meer tot zijn recht, waardoor de vloer levendiger wordt.

De Belgisch hardsteen ” Monastery Type Dark” tegels zijn alleen verkrijgbaar in banenverband:

 • Banen 20cm breed, wisselende lengtes, 1,5cm dik
 • Banen 30cm breed, wisselende lengtes, 1,5cm dik
 • Banen 40cm breed, wisselende lengtes, 1,5cm dik
 • Banen 50cm breed, wisselende lengtes, 1,5cm dik

Uit deze tegels zijn plinten gezaagd van 7cm hoog en 1,5cm dik. Deze tegels zijn aan de bovenzijde voorzien van een klein facet en worden geleverd in wisselende lengtes.

Vraag offerte aan voor Belgisch Hardsteen “Monastery Type Dark

Belgisch hardsteen “Old Country Style”

Gefrijnde rand en in het midden gebouchardeerd en geborsteld.

Belgisch Hardsteen Old Country StyleDeze Belgisch hardsteen “Old Country Style” is een echt stukje vakwerk. De afwerking van deze stenen is volgens één van de oudste hardsteen bewerkingen gemaakt. Met zijn gefrijnde rand en gebouchardeerde midden gedeelte is dit een Belgisch hardsteen voor de liefhebber van oude bouwmaterialen. Schitterend vakwerk!

De Belgisch hardsteen “Old Country Style” is verkrijgbaar in banen:

 • Banen 40cm breed, 1/3 60x40cm, 1/3 80x40cm en 1/3 100x40cm

deze tegels zijn 1,5cm dik

Ook voor deze vloer zijn er hardsteen plinten verkrijgbaar. Deze worden met een hoogte van 7cm uit de tegels gezaagd en zijn aan de bovenzijde voorzien van een klein facetje. (1,5 dik, wisselende lengtes)

Vraag offerte aan voor Belgisch Hardsteen “Old Country Style”

Belgisch hardsteen ” Enostyle”

Licht aspect

Belgisch Hardsteen Enostyle LichtDe Belgisch hardsteen “Enostyle” is een getrommelde hardsteen met een echte antieke uitstraling. Voor de liefhebbers van oude vloeren is dit een echte top vloer. Deze Belgisch hardsteen “Enostyle” is licht gezoet. hierdoor is deze authentieke vloer perfect geschikt voor ruimtes met weinig daglicht.

De Belgisch hardsteen “Enostyle” (licht aspect) tegels zijn verkrijgbaar in de maten:

 • 30x30x2 cm
 • 40x40x2 cm
 • 50x50x2 cm
 • 60x60x2 cm

Van den Heuvel & van Duuren verkoopt ook plinten in deze “Enostyle” bewerking. Deze plinten zijn 6cm hoog, 2cm dik en worden geleverd in wisselende lengtes.

Vraag offerte aan voor deze Belgisch Hardsteen “Enostyle Style”

Belgisch hardsteen ” Enostyle”

Donker aspect

Belgisch Hardsteen Enostyle donkerDe Belgisch hardsteen “Enostyle” (donker aspect) heeft een mooie oude uitstraling en is donker gezoet. Doordat deze hardsteen donker gezoet is, komen alle fossielen maximaal tot hun recht en krijgt de vloer nog meer karakter. Echt een prachtige antieke vloer!

De Belgisch hardsteen ” Enostyle” (donker aspect) tegels zijn verkrijgbaar in de maten:

 • 30x30x2 cm
 • 40x40x2 cm
 • 50x50x2 cm
 • 60x60x2 cm

Ook voor deze vloer hebben wij bijpassende plinten. Deze plinten worden 6cm hoog en 1cm dik geleverd in wisselende lengtes.

Vraag offerte aan voor deze Belgisch Hardsteen “Enostyle Style”

Belgisch hardsteen maatwerk

Wanneer mensen een Belgisch hardsteen vloer kopen, komt het regelmatig voor dat ze ook de vensterbanken willen laten uitvoeren in dezelfde steen. Bij “van den Heuvel & van Duuren” is dit geen probleem. Geef ons de maten door… Wij regelen de rest!

Ook raamdorpels en ander maatwerk is geen probleem. Wij maken graag een scherpe prijs voor u.

De Belgisch hardsteen die wij verkopen wordt zorgvuldig voor u gecontroleerd op kwaliteit. Hierdoor garanderen wij altijd de beste selectie!

Het verwerken van Belgisch hardsteen binnenvloeren en wandtegels

Belgisch hardsteen is een kalksteen. Daardoor is het erg belangrijk de juiste lijm en voeg producten te gebruiken. “Van den Heuvel & van Duuren” verkoopt speciaallijm en voegmaterialen die hiervoor geschikt zijn.

Naast de juiste materialen adviseren wij altijd 1 van onze tegelzetters te kiezen voor het verwerken van onze natuursteen. Deze mensen zijn gespecialiseerd in natuursteen verwerken en weten werkelijk alles over onze producten. Op deze manier bent u zeker van het mooiste eindresultaat.

Gaat u toch zelf aan de slag met onze Belgisch hardsteen? Wij hebben speciaal voor onze “doe het zelvers” een uitgebreid legadvies geschreven. Lees dit voor u begint goed door, om eventuele problemen te voorkomen.

Belgisch Hardsteen Buiten

Wanneer u Belgisch hardsteen buiten gaat gebruiken, moet u rekening houden met verkleuring. Dit hoort bij de steen. Door de zuren in regen en door U.V straling lost de gepolijste of zoetlaag van de Belgisch hardsteen op, waardoor de oorspronkelijk kleur terug komt. Uiteraard heeft u hier minder last van bij geschuurde Belgisch hardsteen, omdat deze al licht van kleur is.

Het verkleuren van de Belgisch hardsteen doet overigens niets af aan de kwaliteit van de steen. Deze blijft, zoals te zien aan bijv. oude gebouwen prima. Sterker nog, de echte liefhebbers vinden het verkleuren ook helemaal niet erg.

Belgisch Hardsteen Terrastegels

Wij begrijpen dat Belgisch hardsteen in dikte’s van 3cm voor veel mensen te duur wordt. Daarom hebben wij een laag van 3mm van onze Belgisch hardsteen in laminaat uit laten voeren op een laag Chinees hardsteen.

Bekijk onze outdoor vloeren met o.a. Belgisch hardsteen als keuze

Het verwerken van Belgisch hardsteen buiten

Al deze terrastegels kunnen het beste verwerkt worden in de specie of het gestabiliseerd zand.

Natuurlijk heeft “van den Heuvel & van Duuren” nog veel meer soorten Belgisch hardsteen. Neem daarom eens rustig een kijkje in ons assortiment.