Portfolio Fam van den Heuvel | Chatteau Carreau Dallen en Ijsselformaat

Landelijk wonen Fam. van den Heuvel

Toen de redactie van het Landelijk Wonen Magazine John vroeg of hij openstond voor een fotoreportage twijfelde hij geen moment.

“Wat is er leuker dan mensen laten zien wat ik zelf doe met onze materialen? Dat doe ik met alle liefde en plezier!”

Toen John en zijn vrouw Denyse het huis kochten was het een vervallen jaren 30 woning. Eigenlijk rijp om plat te gooien. Toch hebben ze dat niet gedaan. Ze hebben gebruik gemaakt van de contouren van de oude woning, en hebben vervolgens flink aangebouwd. Het huis heeft een duidelijke landelijk/ moderne stijl.

Op de begane grond is er gekozen voor Chateau Carreau vloeren. In de grote ruimtes zijn de Bourgondische Dallen in wildverband gebruikt. En in de hal, die de ruimtes verbind is er gekozen voor de IJsselsteentjes. Dit geeft een speels en sfeervol effect. Er is gekozen voor de kleur Calais omdat deze de meest warme uitstraling heeft.

In de wellness en badkamer is er ook gebruik gemaakt van Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd. Deze afwerking oogt strak maar robuust, en brengt de woning subtiel naar deze tijd. De glasmozaïek boven het badmeubel is van Ezarri (Kleur Gin Fizz).

Het buitenterras bestaat uit grote 90×60 cm tegels Noires Bourgogne. De donkergrijze kleur van deze steen past mooi bij de donkere kozijnen van het huis.

Rond het huis is er gebruik gemaakt van Ardenner Split. De gemalen Belgisch hardsteen geeft een mooi contrast met de witte muren. De split is geplaatst op splitplaten waardoor de split net zo stabiel beloopbaar is als een tegel.

Het uiteindelijke project heeft een aantal jaar geduurd. Maar het eindresultaat is alles waard geweest.


Chateau Carreau | Bourgondische Dallen & Ijsselformaat

Bekijk hieronder de video en foto’s van dit project