Graniet Vloeren Assortiment Graniet Vloeren

Graniet Silver Grey Gepolijst

Graniet Vloeren

Onze Graniet Top Selectie:

Wat is Graniet?

Graniet is een veelgebruikte soort natuursteen. Dat komt doordat het erg hard en dus sterk is. Dat maakt het duurzaam. Verder heeft het de eigenschappen krasvast, hitte- en vorst bestendig te zijn. Graniet is hierdoor erg onderhoudsvriendelijk.

Van Den Heuvel & Van Duuren is al jaren leverancier van verschillende granietsoorten van over heel de wereld. Al onze granieten worden geselecteerd op uitstraling en kwaliteit. Als u kiest voor een granietvloer van Van Den Heuvel & Van Duuren kunt u er dus zeker van zijn dat u een prachtige en onderhoudsarme vloer krijgt. Graniet is een perfect materiaal voor veel belopen ruimtes. De hardheid van graniet is dan ook ongeëvenaard. De hardheid van deze steensoort ontstaat diep onder de grond wanneer magma stolt. Doordat graniet diep onder de grond getold is koelen de mineralen langzamer af dan magma dat bovenin, of op het aardoppervlak afkoelt. Het voordeel hiervan is dat er tijdens een langzame afkoeling kristallen ontstaan. Deze kristallen zijn niet alleen erg mooi, maar ook keihard.

Wanneer graniet gewonnen wordt, worden er eerst grote blokken uit de Graniet massa’s gezaagd. Deze blokken worden vervolgens getransporteerd naar de zagerij waar men platen uit deze blokken zaagt. Deze platen kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden.

graniet-coffee-brown-leather-finish-nobel

Afwerkingen in Graniet

graniet-gepolijst

Gepolijst

Een afwerking die veel gebruikt wordt voor graniet is polijsten. Hierbij wordt het materiaal met water en een zeer fijne korrel geschuurd.

Door dit proces ontstaat er een spiegelgladde afwerking met een hoogglans. In de gepolijste toplaag komen de kristallen en de structuren van het graniet maximaal tot hun recht.

graniet-geborsteld

Geborsteld

Een geborsteld oppervlak is minder glad, doordat de borstels meebewegen met de toplaag van de steen. Zachte delen worden uit de steen geslagen en er blijft een leerachtig oppervlak over.

Deze afwerking wordt steeds populairder omdat hij makkelijker is in het onderhoud. Minder glans zorgt er namelijk voor dat klein vuil minder snel zichtbaar is
op het oppervlak.

graniet-gebrand

Gebrand

Een ruwe/ anti-slip afwerking voor graniet is gebrand. Hierbij wordt de toplaag van de steen gebrand met een hitte van +/- 350 graden Celsius. Dit veroorzaakt een thermische reactie waardoor er minuscule stukjes natuursteen uit het oppervlak springen.

Wat overblijft is een ruw oppervlak met een matte uitstraling. Deze afwerking is ideaal voor binnenruimtes waar water gebruikt wordt. Daarnaast is dit een veel gebruikte afwerking voor graniet terrastegel en / of bestrating. Bekijk hieronder ons assortiment Granietvloeren.

Voordelen van Graniet:

  • Moderne uitstraling
  • Fijn in gebruik
  • Verschillende formaten leverbaar
  • Makkelijk in onderhoud

Toepasbaar voor:

  • Woonkamer
  • Slaapkamer
  • Kantoor
  • Badkamer
Hieronder ziet u ons assortiment aan graniet

Assortiment Graniet Vloertegels

Deze klanten kozen al eerder voor een granieten vloer bij van den heuvel & van duuren

Verwerking en onderhoud van Graniet

graniet-verwerken-verwerking

Het verwerken van een Granietvloer

Graniet is keihard, makkelijk in het gebruik en prachtig om te zien. Toch zijn er wel belangrijke zaken om rekening mee te houden wanneer u graniet gaat verwerken. Graniet is namelijk tijdens de verwerking gevoelig voor verkleuring.

Om te voorkomen dat uw graniet verkleurd kunt u uw tegels het beste verlijmen op een droge cementdekvloer met een zuurvrije natuursteenlijm. Op deze manier kan er geen overtollig vocht in de tegel trekken en kan zuur geen verkleuring veroorzaken in de toplaag of randen van de steen

Ook tijdens het voegen is het belangrijk een voegmateriaal te gebruiken dat geen zuren bevat. Wanneer u een “normale” voegmortel gebruikt ontstaat er kans op randverkleuring.

Kiest u voor een granietvloer van Van Den Heuvel & Van Duuren? Dan is het verstandig direct de juiste lijm en voegmaterialen mee te bestellen.

graniet-schoonmaken-reinigen-onderhoud

Het onderhouden van een Granietvloer

Graniet is keihard en vraagt weinig onderhoud. Toch kan het nuttig zijn een granietvloer te beschermen. Dit kan door de tegels te impregneren (Enkel bij binnen gebruik). Impregneren zorgt ervoor dat de toplaag dichter wordt. Hierdoor kan vuil en vocht minder makkelijk in de steen trekken. Zeker in natte ruimtes en bijv. de keuken maakt dit de vloer nog gemakkelijk in het onderhoud.

Benieuwd wat de juiste impregneer is voor uw granietvloer?
Vraag ons gerust om advies.

Bezoek onze showroom

Klik hier om een showroom afspraak te maken Bezoek-onze-showroom