TOP SELECTIE

Onze Vietnamees Hardsteen
Droomvloere

Prachtig natuursteen met met een authentieke karakter

Vietnamese Hardsteen
Soft Finish

De Vietnamees Hardsteen met Soft Finish afwerking is eerst gezoet voordat hij getrommeld wordt. Daardoor krijgt de tegel een schitterende, verouderde en authentieke uitstraling.

Vietnamees Hardsteen
Rustiek Verouderd

Deze verouderde Vietnamees hardsteen brengt een Bourgondische sfeer in huis. De combinatie van het geschuurde oppervlak en de handmatig verouderde zijdes geven een doorleefd karakter.

Vietnamees Hardsteen
Licht Gestraald

Deze prachtige Vietnamese hardsteen is licht gestraald en subtiel getrommeld. Het effect van deze bewerking is dat deze steen een hele vriendelijke en lichte uitstraling heeft.

Vietnamees Hardsteen

Verschillende soorten, maten en afmetingen verkrijgbaar bij Van den Heuvel & Van Duuren

Vietnamees hardsteen is een prachtige natuursteen die gewonnen wordt in Vietnam. De fossielen in deze hardsteen variëren van schelpen tot skeletten waardoor de Vietnamese hardsteen veel weg heeft van de Belgische hardsteen.

Toch is de Vietnamese hardsteen een stuk voordeliger. Dit heeft natuurlijk niets te maken met kwaliteit, maar met de arbeidskosten in het land van herkomst.

Zit u zelf ook te denken aan Vietnamees hardsteen voor uw huis? Vraag bij ons direct een vrijblijvende offerte aan voor een van onze Vietnamees hardsteen vloeren.

Eigenschappen Vietnamees Hardsteen

Vietnamees Hardsteen wordt gewonnen in Vietnam en heeft een mooie dichte structuur die bestaat uit kalksteen en fossiele resten.

In de tekening van deze natuursteen vindt u met regelmaat prachtige witte aders. De combinatie van fossielen en aders die samen komen in de blauw / grijze kleur van deze steen, geven deze Vietnamese hardsteen dan ook zijn schitterende authentieke karakter.

Leven op een Vietnamees Hardsteen

Wanneer u heeft gekozen voor een Vietnamees hardsteen tegel voor uw vloer en / of terras, is het goed om te weten waar u rekening mee moet houden. Vietnamees hardsteen vraagt niet veel aandacht van u, maar let even op de volgende puntjes.

Vlekken in Vietnamees Hardsteen

Net als iedere hardsteen is ook de Vietnamese hardsteen een kalksteen. Dit betekent dat deze natuursteen wat gevoelig is voor vlekken. Zeker zuren zijn veel voorkomende oorzaken van vlekken in hardsteen.

Om vlekken te voorkomen kunt u de Vietnamese hardsteen impregneren. Dit is de beste bescherming voor uw vloer. In ruimtes zoals de badkamer, toilet en de keuken raden wij onze klanten dan ook altijd aan om de Vietnamese hardsteen te impregneren.

Een andere mogelijkheid om uw vloer te beschermen (bij normaal gebruik) is dweilen met Boenzeep. Deze zeep bevat lijnolie die de toplaag van de steen voedt. Hierdoor wordt vuil minder snel opgenomen door de tegels.

Krasjes in Vietnamees Hardsteen

Ieder hardsteen is gevoelig voor krasjes. Zo ook de Vietnamese hardsteen. Dit komt omdat hardsteen een kalksteen is. Hierdoor zijn kiezels, zand en veel andere dingen harder dan deze natuursteen. Op het moment dat u deze dingen onder uw schoenen naar binnen loopt, kunnen er dus kleine krasjes ontstaan. Gelukkig is hardsteen een natuursteen die deze krasjes prima kan hebben. Kijk maar eens naar oude hardsteen vloeren. Hoe langer een hardsteen ligt, hoe mooier hij wordt.

Vietnamees Hardsteen en Vloerverwarming

Door de dichte structuur van Vietnamees hardsteen is deze natuursteen uitermate geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. De dichte structuur zorgt er namelijk voor dat deze stenen hun warmte lang vasthouden. Dit scheelt zelfs iets in de stookkosten. 🙂

Behandelen van Vietnamees Hardsteen

Wanneer een Vietnamees hardsteen vloer net gelegd is dient deze eerst 2 á 3 dagen te drogen. Hierna mag u de vloer gaan reinigen en ontdoen van zijn eventuele cementsluier. Wanneer u weinig cementsluier ziet, kunt u dit in eerste instantie proberen met schoon warm water. Wanneer er hierna toch nog wat cementsluier zichtbaar blijft, kunt u de vloer nogmaals dweilen met een scheutje R155 “zuurvrije” grondreiniger van Moeller.

De droging van de vloer

Nadat u de vloer schoon gemaakt heeft, dient de vloer verder te drogen. Bij een Vietnamees hardsteen vloer die verlijmd is geldt een droogtijd van minstens 3-4 weken. Als de tegels in de specie zijn gelegd, dan is de droogtijd 6-8 weken. Tijdens deze droogperiode mogen er geen zeep of onderhoudsproducten gebruikt worden. Wanneer u de vloer tussentijds wilt dweilen kan dit met schoon warm water.

Keuze in afwerking

Wanneer de Vietnamees hardsteen vloer volledig droog is, dient er een keuze gemaakt te worden m.b.t. de afwerking van de vloer. Houd er rekening mee dat wanneer u de vloer wilt gaan impregneren, de tegels nooit in aanraking geweest mogen zijn met een zeep of ander product dat vetten bevat. Dit zal de hechting van de impregneer namelijk tegenwerken.

Dagelijks Onderhoud

Wat voor behandeling uw Vietnamees hardsteen ook heeft gehad, voor het dagelijks onderhoud is het altijd goed de tegels regelmatig te dweilen met een geschikte zachte zeep. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de P324 Edelzeep van Moeller. Deze zeep reinigt en onderhoudt uw Vietnamees hardsteen vloer, zodat hij fijn in het gebruik blijft.

Extra Bescherming

Om uw Vietnamese hardsteen vloer extra te beschermen kunt u uw vloer 6 á 7 keer per jaar dweilen met Boenzeep. Deze zeep bevat lijnolie die in de toplaag van de steen trekt. Hierdoor nemen de tegels nog minder vuil op.

LET OP: Deze zeep kan licht kleurverdiepend werken.

Vietnamees Hardsteen onderhoud

Het Reinigen van Vietnamees Hardsteen

Wanneer u na het plaatsen van de tegels last heeft van cementsluier, kunt u deze het beste verwijderen met een zuurvrije grondreiniger. Doordat deze grondreiniger geen zuren bevat, hoeft u niet bang te zijn dat deze uw Vietnamees hardsteen zal aantasten. Na het reinigen dient u de vloer nog wel meerdere malen te dweilen met schoon water, zodat er geen reiniger op de vloer achterblijft.

Het dagelijks onderhoud van Vietnamees Hardsteen

Vietnamees hardsteen vraagt niet veel onderhoud. Wanneer u deze natuursteen regelmatig dweilt met een geschikte zachte zeep, is dit eigenlijk al voldoende om uw Vietnamees Hardsteen in perfecte conditie te houden. Ook over geïmpregneerde Vietnamees hardsteen is deze zeep prima te gebruiken.

Het maandelijks behandelen van Vietnamees Hardsteen

Om uw Vietnamees hardsteen maximaal te onderhouden kunt u uw vloer +/- 6 keer per jaar dweilen met Boenzeep. Deze zeep bevat lijnolie en vult hiermee de toplaag van de Vietnamees hardsteen. Houd er rekening mee dat deze zeep wat kleurverdiepend kan werken en dat bij overtollig gebruik de vloer vettig kan worden.

Het impregneren van Vietnamees Hardsteen

Bij gebruik van Vietnamees hardsteen in de badkamer, toilet en / of keuken kan het soms erg handig zijn wanneer de Vietnamese hardsteen tegels geïmpregneerd worden. Door uw Vietnamees hardsteen te impregneren beperkt u de vocht en vuil opname van de natuursteen, waardoor de hardsteen minder gevoelig wordt voor zuren (vlekken) en kalkaanslag.

Wanneer u kiest voor deze behandeling mag u voor het impregneren geen andere onderhouds- of beschermproducten gebruiken!

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BOURGONDISCHE
NATUURSTEEN VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Dhr. Meijer

Mr. Meijer zocht een mooie verouderde hardsteen voor zijn Boerderij. Hij heeft tijdens een bezoek aan onze showroom gekozen voor de Vietnamese Hardsteen Soft Finish.

Fam. Boudewijn

De licht zandgeschuurde Vietnamese hardsteen is een prachtige rustieke tegel die direct op viel bij de Fam. Boudewijn. Deze tegel is het dan ook geworden.

Fam. Vergeer

De Fam. Vergeer wilde graag een tegel waar het niet uitmaakte als er een krasje op kwam. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Vietnamees Hardsteen Soft Finish.